Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şanlıurfa Siverek'te polise silahlı saldırı: 1 şehit

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA - Ferdi DURDU / MALATYA

        Siverekİlçesi Ayvanat Mahallesi Sanayi Sitesi Kavşağı çevresinde devriye görevi yapan trafik ekip otosuna, akşam saatlerinde uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Araçta bulunan trafik polis memurları Serdar Toprak ve Sinan Şengül ağır yaralandı. Olayın ardından saldırganlar kaçtı.

        Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis, jandarma ve zırhlı araçları sevk edildi.

        Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralı polislerSiverekDevlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı polislerden 31 yaşındaki Serdar Toprak yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Durumu ağır olan Sinan Şengül ise yapılan ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

        Polis ekipleri olay yeri ve çevresinde incelemeler yaparken, Özel Harekat polislerinin de aralarında bulunduğu güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Bu arada olay sırasında sanayide bir işyerine ziyarette bulunduğu öğrenilen Kaymakan Vural Karagül, hastaneye gelerek polislerin durumu hakkında bilgi aldı.

        ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI

        Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde devriye görevi yapan trafik polisi ekip otosuna yapılan silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Serdal Toprak'ın (31) baba ocağında yas var. Şehit Toprak'ın Doğanşehir İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde babaevine giden Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi baba Bekir ile anne Zahide Toprak'a verdi. Aile acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Burcu Toprak ile evli ve 4 yaşında bir çocuk babası olduğu öğrenilen Serdal Toprak'ın baba evine Türk bayrağı asıldı.

        Siverek İlçesi Ayvanat Mahallesi Sanayi Sitesi Kavşağı çevresinde devriye görevi yapan trafik ekip otosuna, dün akşam saatlerinde uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Araçta bulunan polis memuru Serdal Toprak, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ