Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de parti içi muhalefetin "B Planı" belli oldu

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP’de, olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için 600 imzanın bugün genel merkeze teslim edilmesi gerekiyor. Yeterli imza bulunamazsa, imza sayısı kamuoyuna açıklanacak ancak delegelerin deşifre olmaması için liste genel merkeze verilmeyecek.

        CHP’de olağanüstü kurultay yapılıp yapılmayacağı bugün netlik kazanacak. 10 Kasım’dan itibaren seçimli olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayan parti içi muhalefete tüzüğün tanıdığı 15 gün bugün doluyor. Olağanüstü kurultay için 600 delegenin noter tasdikli imzalarının bugün saat 17.00’ye kadar Genel Merkez’e teslim edilmesi gerekiyor. 600 imzayı bulmakta zorlanan muhalefet, son dakikaya kadar imza arayışını sürdürecek.

        Ancak yeterli imzaya ulaşamazlarsa ‘B Planı’ devreye sokulacak. Bir basın toplantısıyla olağanüstü kurultay için noter kanalıyla toplanan imza sayısı kamuoyuna açıklanacak, ancak imza veren delegelerin deşifre olmaması için imza listesi, Genel Merkez’e teslim edilmeyecek. Genel Başkan’a, “Kurultayı siz toplayın” çağrısı yapılacak.

        KURULTAY TARİHİNE PM KARAR VERECEK

        Muhalefet, olağanüstü kurultayda ısrar ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olağan kurultay tarihini belirlemek için Parti Meclisi’ni yarın toplantıya çağırdı. Toplantıda 35’inci Olağan Kurultay tarihi belirlenecek. PM’de, olağan kurultay tarihinin 16-17 Ocak’ta yapılması kararının çıkması bekleniyor. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in “Olağan kurultayı 16-17 Ocak’ta topluyoruz” açıklamasını eleştiren genel başkan adaylarından Umut Oran, “CHP’de 1 Kasım seçim yenilgisine dair tek kelime etmeyenler 10 Kasım’da partimizin seçilmiş kurultay delegelerinin başlattığı ve olağanüstü kurultayda üst yönetimin hesap vermesi girişimini önlemek için psikolojik harekâta başladılar.

        PM’yi toplamadan, orada karar alınmadan, ‘Kurultay tarihini belirledik’ denmesi CHP geleneklerine uymamaktadır” dedi. CHP İzmir Milletvekili ve genel başkan adayı Mustafa Balbay ise, “Bazı arkadaşlarımız, mevcut yönetimin mevcut delegelerimizin önüne çıkması gerektiği düşüncesiyle olağanüstü kurultay istedi. Bunun önüne geçmek için de olağan kurultay tarihi açıklanıyor. Karşılıklı hesaplara dayalı bir kurultay tartışmasının akla kayyumu getirmesi, işin ucunun nerelere kadar varabileceğini göstermesi bakımından talihsiz bir durumdur” uyarısında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ