Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'nin düşürdüğü ikinci uçak oldu

        Suriye sınırında bu sabah sınır ihlali yapan bir Rus savaş uçağı Türk jetleri tarafından düşürüldü. Bu uçak, Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü ikinci uçak oldu.

        Suriye'deki iç savaş sonrası Türkiye'nin Suriye sınır güvenliği de üst düzeye çıktı. Türkiye 2012'de Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi ve 2 pilotumuzun şehit olması sonrası angajman kurallarında değişikliğe gitti.

        ANGAJMAN KURALLARI 2012'DE DEĞİŞMİŞTİ

        2012 yılında Türkiye'ye ait F-4 savaş uçağının Suriye tarafından vurulmasının ardından Türkiye ile Suriye arasındaki angajman kuralları değişmişti.

        Buna göre Suriye tarafından gelecek bir ihlal karşısında uyarıda bulunmadan vuruluyordu. Bu çerçevede 2013 yılında bir Suriye helikopteri düşürüldü.

        GEÇEN SENE MIG-23 VURULMUŞTU

        23 Mart 2014'te de Suriye'ye ait bir MIG-23 savaş uçağı Türkiye tarafından düşürülmüştü.

        16 Mayıs 2015'te ise Hatay'da sınır ihlali yapan Suriye hava aracı Türk savaş uçakları tarafından vurulmuştu.

        16 Ekim 2015'te ise Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahası içerisine giren bir hava aracının düşürüldüğünü açıklamıştı.

        İKİ PİLOTUMUZ ŞEHİT OLMUŞTU

        22 Haziran 2012'de Türk F4 keşif ve eğitim uçağı Suriye tarafından düşürülmüştü. Türk jeti, Akdeniz’in bin 260 metre derinliğinde bulunmuştu. Pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un şehit düştükleri tespit edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ