Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır şehidi Gözüdok'u binler uğurladı

        Diyarbakır'da askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen 38 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gözüdok, memleketi Tokat'ta yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

        Diyarbakır'dan dün askeri uçakla memleketi Tokat’a getirilen 3 çocuk babası uzman çavuş Mehmet Gözüdok'un cenazesi Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Burada Türk bayrağına sarılı cenaze silah arkadaşları tarafından alınarak törenin yapılacağı alana taşındı.

        Bu sırada şehit Gözüdok'un eşi Dilek Gözüdok, çocukları 9 yaşındaki Zehra Naz ve 7 yaşındaki Elif Beyza ile birlikte tabuta sarıldı. Şehit Gözüdok'un en küçük çocuğu 2 yaşındaki Ahmet Salih bir yakının kucağında olup bitenleri izledi. Anne Gözüdok, çocuklarına 'O bizi görüyor, ağlamayın' diyerek çocuklarını teselli etti. Eşinin fotoğrafını öpen Dilek Gözüdok, çocuklarına da babalarının fotoğrafını öptürdü. Bu esnada Ahmet Salih’in babasının fotoğrafına bakması yürekleri dağladı. Yakınları ise tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Ardından şehidin özgeçmişi okundu.

        Daha sonra öğle namazı ardından İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kılınan cenaze namazına şehidin yakınlarının yanı sıra Vali Cevdet Can, Tokat Jandarma Bölge Komutan vekili Albay Ünsal Ağaoğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Celil Göçer, CHP Milletvekili Kadim Durmaz ile protokol üyeleri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

        Kılınan ceza namazı ardından şehit Gözüdok'un cenazesi silah arkadaşları tarafından cenaze aracına taşınarak, toprağa verilmek üzere Kızık Köyü'ne götürüldü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ