Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Saç ektirip, estetik ameliyat bekleyen IŞİD üyesi Fransa'ya teslim edildi

        Emrah YILMAZ / İZMİR

        Yasa dışı yollarla Suriye üzerinden Türkiye'ye gelen ve Fransız Dış İstihbarat Servisi DGSE tarafından ismi IŞİD üyesi Fransız vatandaşları arasında yer alan Mehdibend Said İzmir'de iki hafta boyunca yapılan takip sonrası 11 Kasım'da gözaltına alındı. Özel bir tıp merkezinde saç ektirdiği ve görüntüsünü değiştirmek için estetik ameliyat olmayı da beklediği öğrenilen Mehdibend Said, Fransız vatandaşı olması ve Türkiye'de de herhangi bir suça bulaşmadığı için uluslararası hukuk kuralları gereği sorgulanamadı.

        ATATÜRK HAVALİMANI'NDA TESLİM EDİLDİ

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Said, kaçmaması için polis ekipleri tarafından Çiğli'deki Göç İdaresi'ne bağlı merkeze konuldu. Burada polis gözetiminde tutulan Said, 13 gündür Fransız makamları ile yapılan iade yazışmalarının tamamlanmasının ardından, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde aprandon hiç çıkartılmadan DGSE elemanlarına teslim edilerek ülkesine gönderildi.

        DGSE elemanlarının ifade vermeyen ve konuşmayan Said'in şifreli telefon görüşmeleri ve sosyal medya (WhatsApp) mesajlarının çözümlenmesi için çalıştıkları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ