Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem “Kadına Şiddete Karşı Buradayım De”

        GAZETE HABERTÜRK

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde “Kadına Şiddete Karşı Buradayım De” farkındalık kampanyasının tanıtımına katıldı.

        Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planları’nın üçüncüsünün hazırlıklarının tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Ramazanoğlu, “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı 2016-2019 ile yasal düzenlemelerin yapılması ve etkinliğinin artırılması, farkındalık yaratma ve zihniyet dönüşümünün sağlanması, koruyucu ve önleyici hizmet sunumu ve şiddet mağdurlarının güçlendirilmesi, şiddet uygulayana yönelik hizmet verilmesi, kurum ve kuruluşlar arası işbirliğinin geliştirilmesi olmak üzere 5 temel alanda iyileştirme hedeflenmektedir” dedi.

        AKParti Grup Toplantısı’nda kampanya rozetlerini dağıtan Bakan Ramazanoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın rozetini kendisi taktı.

        Şiddetin çok katmanlı toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Ramazanoğlu, “Bu sadeceTürkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu. Çözümü de sihirli değnekle olacak bir şey değil” diye konuştu.

        DÜNYAYI TURUNCUYA BOYA HAREKETİ

        BM’nin dünya çapında organize ettiği “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Direktörü Ingibjorg Gisladottir tarafından Kız Kulesi’nde başlatıldı.

        Kampanya kapsamında İstanbul’daki sembol yapılar turuncu renkte ışıklandırıldı. Topbaş, “Kadınaşiddete ‘Dur’ diyoruz. Medeni insanlarında bu hassasiyeti ortaya koymalarını istiyoruz” dedi.

        Gisladottirise “Turuncu iyimserliğin ve enerjinin rengi, bunun için seçtik. Kadına şiddete son vermek adına birleşmeliyiz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ