Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ordu'da orman yangını!

        Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı Kızılelma Mahallesi Yoğunağaç mevkisinde çıkan orman içi örtü yangınında yaklaşık 15 dekar alan zarar gördü.Ormanlık alanın engebeli olması sebebiyle itfaiye ekipleri yangına müdahale edemezken, yangın mahalle sakinleri ile Akkuş Belediyesi'ne ait iş makinelerinin 3 saat süren müdahalesi sonucu söndürüldü.

        Söndürme çalışmaları sonrası yangına müdahale eden vatandaşlara teşekkür eden Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Yangını 21.30 sıralarında haber aldık, hemen orman işletme müdürlüğü ve itfaiyemizle irtibata geçtik. Orman İşletme, itfaiye ve belediye ekiplerimizle olay yerine geldik. Yangına arazi şartlarından dolayı araçlarla müdahale edemedik.

        Kızılelma Mahalle halkımızla işbirliği yaparak 3 saatlik bir çalışma sonucu yangını insan gücüyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadan söndürdük.

        Mahalle halkımıza bu duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz, rüzgarın da etkisiyle büyümüş ve geniş bir alanı etkilemiş" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ