Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Adana'da evine giren hırsızı öldüren Sezai Y. ceza almadı

        Adana'da evine giren, hırsızlık suçundan kaydı olan 20 yaşındaki Aytekin Akyol'u pompalı tüfekle öldürdüğü için ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 63 yaşındaki Sezai Y.'a, meşru savunma gerekçesiyle ceza verilmedi.

        Almanya'da yaşayan Sezai Y., memleketi merkez Seyhan İlçesi'nin Mıdık Mahallesi'ne tatile geldi. Sahibi olduğu bahçeli dubleks villada kalan Yakıt, geçen 2 Şubat günü akşam saatlerinde kapının açıldığını duydu. Daha önce meydana gelen hırsızlık olayları nedeniyle evine hırsız girdiğini düşünen Sezai Y., av tüfeğini aldı.

        Merdivenden alt kata inen Sezai Y.t, bir gençle karşılaştı. Poliste hırsızlıktan kaydı bulunan Aytekin Akyol olduğu belirlenen genç, iddiaya göre belindeki tabancayı çıkararak Y.'ye ateş etmek istedi, ancak silah patlamadı. Bunun üzerine Sezai Y. av tüfeğiyle Aytekin Akyol'a 2 el ateş ederek öldürdü.

        ATEŞLEME MEKANİZMASI YOKMUŞ

        Kardeşi 38 yaşındaki Hasan Y.'yi arayıp durumu anlatan Sezai Y., suçu üstlenmesini istedi. Kardeşi de bunu kabul ederken, Sezai Y. polisi arayıp olayı bildirdi. Hasan Y., gelen polislere olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylerken daha sonra Sezai Y. suçunu itiraf etti.

        Sezai Y., tutuklanırken, kardeşi serbest bırakıldı. Yapılan incelemede ise Aytekin Akyol'un üzerinden çıkan tabancanın kuru sıkı ve ateşleme iğne mekanizmasının olmadığı saptandı.

        İLK DURUŞMADA BIRAKILDI

        Sezai Y., hakkında kasten öldürme suçundan 'ömür boyu' ve kardeşi Hasan Y., hakkında ise 'suçu üstlenme' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        Savunmasında evde bulunduğu sırada kapının açıldığını duyduğunu anlatan Sezai Y., 'Kim o' diye seslendiğini ancak yanıt alamadığını söyledi. Hırsız girdiği şüphesiyle av tüfeğini aldığını aktaran Y., "Merdivenden indiğimde karşımda genci gördüm. Elindeki tabancayı bana doğrultmuştu. Panikledim, geri kaçarken elim tetiğe değdi ve tüfek ateş aldı. Tüfek sesi yankı yapınca onun da bana ateş ettiğini sandım. Geri kaçarken bir el de havaya ateş ettim" dedi.

        MEŞRU SAVUNMA SAYILDI

        Tutuksuz sanık Hasan Y., ise ağabeyinin kalp ve tansiyon hastası olduğunu belirterek, "Ağabeyimi o halde görünce gelen polislere benim vurduğumu söyledim. Amacım ağabeyimi biraz rahatlatmaktı. Emniyete gidince gerçeği söyledim" diye konuştu.

        İlk duruşmada Sezai Y., tahliye edildi. Karar duruşmasında pişman olduğunu yineleyen Sezai Y.'ye mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanunu'nun 'Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez' hükmü uyarınca ceza vermedi.

        2 yıla kadar hapsi istenen Hasan Y. de, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ