Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kız öğrenci yurduna "drone"li taciz

        Cevizlibağ'da bulunan yurtta önceki günlerde kız öğrencileri, taciz edildikleri iddiasında bulunmuş ve konu ile ilgili çok sayıda haber yapılmıştı.

        Sosyal paylaşım sitelerinde ise bu konuyla ilgili bugün bir görüntü paylaşıldı.

        Paylaşılan görüntülerde yurt etrafında uçurulan 'Drone 'diye tabir edilen insansız hava aracı görülüyür. Drone yurt etrafında uçtuktan bir süre sonra, öğrencilerin kaldığı odaların pencerelerine yaklaşıyor.

        YURTKUR'DAN AÇIKLAMA

        Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) İstanbul Bölge Müdürü Cemil Bağlama, Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu'na giden yolda kız öğrencilerin taciz şikayetlerine ilişkin, "Zeytinburnu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi de izin verecek, minibüs durağını oradan kaldıracaklar. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüştük, minibüs durakları ile bankamatiklerin olduğu yer arasında bir kapı açılacak" dedi.

        Bağlama, yaptığı açıklamada, 1970-1971 döneminde ilk kez hizmete açılan, İstanbul Valiliği'nin depreme karşı güçlendirme projesi kapsamında yeniden yapılarak, eylülde hizmete giren Atatürk Öğrenci Yurdu'nun bin 185 odasında, 3 bin 555 kız öğrencinin kaldığını anlattı.

        Yurttaki birkaç öğrenciden, yurda giden yolda taciz edildiklerine ilişkin yurt müdürüne sözlü şikayet geldiğini belirten Bağlama, şu bilgiyi paylaştı:

        "Minibüs durakları var hemen tramvay yolunun üzerinde. O duraklarda kalanlarla ilgili 'Sözlü tacizde bulunuyorlar' şeklinde şikayet oldu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi'ne minibüs durağının kaldırılması için yazı yazdık. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, İstanbul Valiliği'ne emniyet tedbirlerinin alınması için yazı yazdık. Zeytinburnu Belediyesi ile yazıştık, yol düzenlemesinin yeniden yapılması için. Yol yeniden yapıldı, asfaltı, kaldırımı, aydınlatması yeniden yapıldı."

        Bağlama, üzerilerine düşen yetkileri kullanarak yazışmalar yaptıklarını ifade ederek, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüştüklerini, minibüs durakları ile bankamatiklerin olduğu yer arasında bir kapı açılacağını bildirdi.

        "GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK"

        YURTKURİstanbul Bölge Müdürü Cemil Bağlama, öğrencilerin hepsini kendi kızları gibi gördüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Biz onların saçının teline zarar gelmesini ister miyiz? Ama dışarıda herhangi bir yerde olan her hadiseyi buraya taşımak, onu yurdun içerisinde olmuş gibi göstermek bize yapılabilecek en büyük haksızlık. Dışarıda birtakım olumsuzluklar olabilir. Yok demiyoruz. Minibüsçü esnafının hepsini de katamayız ama içlerinde belki nahoş tavırlarda bulunanlar var. Onlarla ilgili de gerekli tedbirlerimizi aldık. Emniyetin aldığı tedbirler var.

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kapının açılması için talimat verdi. Büyükşehir Belediyesi 'UKOME kararı var. Minibüs duraklarının buradan kalkması mümkün değil' şeklinde bir cevap verdi ama artık son kararla, Zeytinburnu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi de izin verecek minibüs durağını oradan kaldıracaklar. Zeytinburnu Belediyesi de bugün geldi, keşif yaptı. Pazartesi günü başlarlar. Zannediyorum 1 hafta-10 gün içerisinde oraya bir kapı açılacak. Büyükşehirle görüşüyoruz, yeni bir UKOME kararı alınacak ve durak oradan kalkacak."

        İHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ