Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Danıştaydan "Diyanet" yönergesine kısmi iptal

        Ankara Barosundan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının 19 Mart 2010 tarihli Aile İrşat ve Rehberlik Büroları Çalışma Yönergesi'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle baro tarafından Danıştaya dava açıldığı hatırlatıldı.

        Açıklamada, Danıştay 10. Dairesinin, dava kapsamında Aile İrşat ve Rehberlik Büroları Çalışma Yönergesi'nin 8. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "Yapılan görüşmelere ilişkin bilgiler kartekse işlenir, bu karteksler aylık periyotlarla müftülüklerce daire başkanlığına elektronik ortamda gönderilir. Ayrıca bu bilgiler büroda sistematik bir şekilde arşivlenir" hükmünü esasta oy birliğiyle, usulde oy çokluğuyla iptal ettiği bildirildi.

        Yönergenin aynı maddesinin 3. fıkrasında yer alan "Büroya başvuran kişilerin sorunları dikkate alınarak gerektiğinde psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve avukat gibi uzmanlara yönlendirir" hükmünün de esasta ve usulde oy çokluğuyla iptaline karar verildiği kaydedildi.

        Dairenin, davayı yönergenin diğer maddeleri yönünden ise usulde oy çokluğu, esasta ise oy birliğiyle reddettiği açıklandı.

        Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, davanın reddine karar verilen maddeler için temyize gideceklerini belirtti.

        Canduran, "Danıştay 10. Dairesinin, söz konusu yönergenin tümünü iptal etmesi gerekirken, sadece iki hükmünü iptal ettiği" ifadesini kullanarak, davanın takipçisi olacaklarını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ