Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Batman'da PKK'ya ait 4 sığınak bulundu

        Bulut KUTLU/HABERTÜRK

        Batman'ın Sason İlçesi'nde tespit edilen 4 PKK sığınağında çok sayıda silah ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini duyurdu.

        Valilik tarafından yapılan açıklamada, Sason İlçesi Heybeli Köyü Tori Tepe bölgesinde eylem yapma hazırlığında oldukları bilgisi alınan 8-10 kişilik örgüt mensubunu etkisiz hale getirmek maksadıyla "Şehit Jandarma Komando Er Fatih Tekdoğan operasyonu" gerçekleştirildiği belirtildi.

        Yapılan operasyonda 4 adet sığınağın tespit edildiği ve bu sığınaklarda yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği ifade edildi.

        Açıklamada "Sığınaklarda yapılan aramalarda 1 adet Bixi Makineli Tüfek, 100'lük mayon, 294 adet Kaleşnikof mühimmatı, EYP yapımında kullanılan malzeme, 1 ton civarında yaşam malzemesi (un, şeker, pirinç, makarna, yağ, zeytin, çay, pekmez, kuru fasulye, mercimek, bulgur vb.) ile bol miktarda giyim malzemesi (kıyafet, termal içlik, spor ayakkabısı, uyku tulumu vb.) ele geçirilmiştir.

        Yaşam malzemeleri Sason Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla olay yerinde imha edilmiş, bölgede yaşadığı değerlendirilen ve operasyon bölgesinden kaçtıkları düşünülen örgüt mensuplarının yakalanması için operasyonlara devam edilmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ