Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yargıtay Başkanı Cirit: Türkiye anormal süreçten geçiyor

        Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        Avrupa Birliği Komisyonu, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay tarafından “Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Uygulaması Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, son yıllarda gündemin ön sıralarında yer alan davalarda, temel usul kurallarına aykırı şekilde yapılan adli işlemlerin Türk kamuoyunu ciddi şekilde meşgul ettiğini söyledi.

        Bunun uluslararası alanda yansımaları olduğunu söyleyen Cirit, “Sahte belge, dijital delil üretilmesi, gizli tanıklık, yasa dışı dinleme, yasa dışı teknik takip ve koruma tedbirleri, son yıllarda Türk kamuoyunu ve hukukçularını ciddi bir şekilde meşgul etmiştir. Hukuki güvenlik ve toplumsal barış, ciddi şekilde risk altına girmiştir” dedi.

        “Gazeteci Can Dündar’ın bir haberden dolayı ifadeye çağrılmasına” ilişkin soru üzerine ise Cirit, şu değerlendirmeyi yaptı:

        “Anayasa’ya, yasalara ve vicdani kanaatlerine göre hareket eden bireyleriz. Hâkim, elindeki yasaları uygular. Türkiye anormal süreçlerden geçiyor. Bunun bir an önce normalleşmesi, normal sürece evrilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Adalet sisteminde kaliteyi yükseltmek istiyoruz. Mesela bugün itibarıyla tüm Yargıtay kararlarını kamu iletişimine açıyoruz. Bu çalışmaların sonucu normal bir sürecin geleceğine inanıyoruz. Her şey yargı süreci içinde ilerleyecek.”

        Avrupa Birliği Komisyonu, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay tarafından düzenlenen “Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Uygulaması Çalıştayı”na, Yargıtay Başkanı Cirit dışında Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile AB Komisyonu Başkanı Hansjörg Haber de katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ