Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İşe yerleştirmede Bilkent ilk 200'de

        LÜTFİ ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Üniversiteleri sıralayan kuruluşlardan biri olan İngiliz eğitim danışmanlığı firması QS (Quacquarelli Symonds), bu yıl ilk kez üniversiteleri istihdam performanslarına göre değerlendirdi. Listeye, Türkiye’den yalnızca 151- 200 bandında yer alan Bilkent Üniversitesi girdi. 700’ü aşkın üniversiteyi işverenlere danışarak değerlendiren ve toplamda 44 bin anketi analiz ederek bu sıralamayı oluşturan QS, bazı temel ölçütlerden yararlandı. Mezun itibarı, yüzde 30 etkili oldu.

        Anketlerde, işverenlere, mezunlarını beğendikleri 10 lokal, 30 yabancı üniversite soruldu. İşverenlerle gerçekleştirilen ortaklıklar ve projeler yüzde 25 etkili oldu. Üniversiteler, iş dünyası ile gerçekleştirdikleri resmi işbirlikleri dikkate alınarak belirlendi.

        MEZUN BAŞARISI YÜZDE 20 ETKİLİ

        Mezunların başarısı yüzde 20 etkiledi. Başarılı çalışanların hangi üniversitelerden mezun oldukları araştırılarak belirlendi. İşverenlerin, üniversite ya da fakülte yerleşkesinde yer alması yüzde 15 etkiledi. Firmaların üniversitelerin kariyer fuarlarına ve diğer tanıtım çalışmalarına katılımlarına bakıldı. Mezunların iş bulma oranı yüzde 10 etkiye sahip oldu. Son 1 yıl içinde mezunların yüzde kaçının iş bulduğu irdelendi.

        EN İYİ İŞ BULDURAN ÜNİVERSİTE

        Stanford University

        Massachusetts Institute of Technology (MIT)

        Harvard University

        University of Cambridge

        Yale University

        University of Oxford

        Princeton University

        University of California Berkeley

        Tsinghua University

        Ecole Polytechnique Paris Tech

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ