Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Gül ve Dündar tutuklamalarına tepkiler geliyor

        CAN DÜRDAR'IN EŞİ DİRENECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ

        Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, Direneceğiz ve kazanacağız. Basına yapılmış bir darbe bu. Zaten sürekli basına darbe yapıyorlar. Ama çok güçlü durduk. Herkesin de güçlü durmasını istiyoruz dedi.

        CHP MİLLETVEKİLİ TANRIKULU BU YARGI KARARI DEĞİL

        CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise tutuklama kararını göstererek, Bir hukukçu olarak söylüyorum size, bu bir yargı kararı değil dedi.Kararın özensiz bir şekilde yazıldığını ifade eden Tanrıkulu, bazı isnatların katalog suçlardan olmamasına rağmen katalog suçlar gerekçe gösterilerek tutuklanma yapıldığını söyledi. Tanrıkulu, 5,5 aydır bu soruşturma dosyası açıldı. 5,5 ay sonra ifadeye kendileri gittiler. Bu süre içerisinde Can Dündar belki 10 kez yurtdışına çıktı. Ödül aldı. Kaçma şüphesi yok. Delilleri karartma durumu yok. Hiçbir şüphe yok tutuklanması bakımından ama tutuklanma kararı verildi diye konuştu.Geçen hafta TIR'larla ilgili Suriye ve Türkiye'de bir algı yaratıldığını da belirten Tanrıkulu, o algı üzerine savcılara talimat verildiğini ve bu tablonun ortaya çıktığını ileri sürdü.

        CHP MİLLETVEKİLİ BERBEROĞLU BURADA YARGILANAN HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

        CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da, Burada yargılanan halkın haber alma özgürlüğüdür. Başka bir şey değil. Bu arkadaşlarımızın gazetecilikten başka hiçbir suçları yoktur. Uydurma bir örgüte yamanmak istenen iki tane meslektaşımız var. Bunlar sizin gözünüzü korkutmak için, sizin haberlerinizi okuyanların gözünü korkutmak için uydurulmuş yalan iftiralardır dedi.

        CHP MİLLETVEKİLİ TANAL BASIN SUÇLARINDA 4 AY İÇİNDE DAVA AÇILMAZSA MUHAKEME ŞARTI KALKAR

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Basın Kanunu'nun 26. maddesine dikkat çekerek, Bu madde der ki, 'Basınla ilgili işlenen tüm suçlar için 4 ay içinde dava açılması gerekir. Eğer 4 ay içinde dava açılmaz ise o kişi yargılanmaz.' Netice itibariyle Can Dündar'ın ve Erdem Gül'ün MİT TIR'larıyla ilgili yaptıkları haber, 29 Mayıs ve 12 Haziran'da yayınlandı. Bir nüshası da savcılara teslim edildi. O tarihten itibaren 4 ay içinde dava açılmazsa muhakeme şartı ortadan kalkar diye konuştu.

        HDP MİLLETVEKİLİ GARO PAYLAN CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL ÜZERİNDEN HAD BİLDİRMEYE ÇALIŞILIYOR

        HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da, Can Dündar ve Erdem Gül yalnızca gazetecilik yapıyorlardı. Kamu adına devletin suçlarını bizlere iletmek istiyorlardı. Kamunun denetimi ancak medyanın denetimiyle olur. Medya özgür değilse, kamunun suçları ve iktidarın suçları da ortaya çıkamaz dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,5'u başka bir şekilde kendilerine anlatmaya çalıştığını dile getiren Paylan, Bize artık fiili bir durum var diyor. Bunu kabulleneceksiniz diye bir had bildirimi daha yapmaya çalışıyor. Bunu da Can Dündar ve Erdem Gül üzerinden yapıyor. Ancak bizi susturamayacaklar diye konuştu.

        ERDEM GÜL'ÜN ANNESİ BEN OĞLUMU ÇAY TOPLAYARAK BÜYÜTTÜM. HİÇBİR ZAMAN YANLIŞ YAPMADI

        Erdem Gül'ün annesi Fatma Gül ise Ben oğlumu çay toplayarak, fındık toplayarak büyüttüm. Benim oğlum hiçbir zaman yanlış yapmadı. Babaları da 6 sene hapiste yattı. Çocuklarımı ben büyüttüm diyerek gözyaşı döktü.

        CHP MİLLETVEKİLİ ÇAKIRÖZER YARIN 12'DE CUMHURİYET ÖNÜNDE TOPLANACAĞIZ

        CHP Eskişehir Milletvekili ve eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer de, yarın saat 12.00'de Cumhuriyet Gazetesi önünde bir araya geleceklerini belirterek, Dündar ve Gül'ün savcılık ve hakimlikte gazetecilik ve demokrasi dersi veren bir savunma yaptıklarını söyledi.

        DHA

        GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

        HABERTÜRK

        Gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmaları, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından da kınandı.

        Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı yaptığı açıklamada "Demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Bu nedenle basın, her anlamda özgür olmalıdır.

        Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Basın özgürlüğünün önemine ilişkin bu gerçekler göz önüne alındığında, Gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün, MİT tırları soruşturması kapsamında tutuklanmalarını kınıyor, adaletin bir an önce sağlanarak meslektaşlarımızın serbest bırakılmalarını bekliyoruz" dedi.

        Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Dündar ve Gül'ün ailesi, milletvekilleri ve gazeteci arkadaşları karara tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ