Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öğrencinin copla korkutulduğu iddiası

        İlçede, 6 yaşındaki çocuklarının eğitim gördüğü özel okulda copla korkutulduğunu ileri süren aile, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu.

        Baba Aydın Yetiş, yaptığı açıklamada, oğlu M.Y'nin olaydan etkilendiğini ve hastanede psikiyatri tedavisi gördüğünü söyledi.

        "Çocuğuma okulda psikolojik baskı yapılmış" diyen Yetiş, şu iddialarda bulundu:

        "Çocuklar aralarındaki ufak bir tartışmayı büyütmüş. Bunun üzerine çocuğumu güvenlik görevlisiyle yaka paça disiplin kuruluna götürmüş, hakaret ederek copla tehditte bulunmuşlar. Bu konuda okul ve müdürü hakkında hukuki ve idari soruşturma başlatılması için Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak şikayetlerimi bildirdim. Olayın ardından çocuğumu o okuldan alarak başka bir okula kaydettirdim.

        "BİZE YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLER DOĞRU DEĞİL"

        Özel okulun müdürü Mehmet Güneş de söz konusu öğrencinin okulda huzursuzluk yaptığı gerekçesiyle ailesine defalarca bildirimde bulunulduğunu ileri sürdü.

        Disiplin kurulu kararıyla öğrencinin okuldan alınarak ailesine temsil edildiğini ifade eden Güneş, şöyle dedi:

        "Konu tamamen karalamadır. Çocuklarla kavga eden bu öğrencimiz hakkında diğer velilerden bize çok şikayetler geldiği için bu öğrencimizi okulumuzdan göndermek zorunda kaldık. Öğrenciyi ailesine teslim ettik. Konu mahkemelik olmuş. Bize yöneltilen iddialar doğru değil."

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer de öğrenci velisinin şikayet dilekçesinin kendilerine iletildiğini ve konunun detaylı bir şekilde incelendiğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ