Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul polisi'nden 'Yeditepe Huzur' Operasyonu

        Mesut TURAN / İSTANBUL

        İstanbul'un 39 ilçesinde aralarında özel harekat ve trafik ekiplerinin bulunduğu yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla, helikopter destekli geniş çaplı asayiş uygulaması yapıldı. Önceden belirlenen noktalarda bazı kişiler, araçlar ve iş yerlerinde aramalar ile trafik kontrolleri gerçekleştirildi. Geç saatlere kadar süren uygulamada birçok kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde de ele geçirildi.

        İstanbul'un 39 ilçesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından helikopter destekli geniş çaplı asayiş uygulamas yapıldı. "Yeditepe Huzur" adı verilen uygulamaya, Asayiş, Terörle Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında olduğu yaklaşık 5 bin polis katıldı.

        Polis ekiplerinin şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yaptığı uygulamada, aranan şahıslar, silah ve bıçak taşıyan şüpheliler ile uyuşturucu satıcıları üzerinde duruldu. Uygulamada ayrıca önceden belirlenen noktalarda bazı kişiler, araçlar ve iş yerlerinde aramalar gerçekleştirilirken, trafik kontrolleri de yapıldı. Polis helikopterinin havadan destek verdiği uygulamada, aralarında hakkında arama kararı bulunan kişilerle birlikte çok sayıda kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ