Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muğla'da hortum dehşeti
        1

        Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde, aniden ortaya çıkan ve 30 saniye süren hortum, bir marangozhane ile evlerin çatılarını uçurdu, mezar taşlarını yıktı, çam ağaçları ve elektrik direklerini devirdi.

        2

        Çok sayıda park halindeki araçların enkaz altında kaldığı olayda, can kaybının yaşanmadı.

        3

        Dün saat 20.30 sıralarında Düğerek Mahallesi'nde aniden ortaya çıkan ve 30 saniye süren hortum çok sayıda ev ve araca zarar verdi.

        4

        Hortum evlerin çatılarını uçururken, ağaçlar ve elektrik direklerini devirdi.

        5

        Hortum sonrası büyük korku yaşayan bir vatandaş, "İlk önce deprem sandık. Hortum olduğunu sonradan öğrendik. Evlerimizin çatıları uçtu, elektrik telleri yere indi. Arabalarımız zarar gördü" dedi.

        6

        AFAD, Muğla Büyükşehir ile Menteşe Belediyeleri, itfaiye ve AYDEM ekipleri bölgede çalışmalara başladı.

        7

        Sabah saatlerinden itibaren AFAD ve bölgeye gelen büyükşehir belediyesi ekipleri, hasar tespit çalışması yaptı. Bölgede 30'un üzerinde evin çatısının zarar gördüğü belirlendi.

        8

        Hortum nedeniyle kökünden sökülen 30'un üzerindeki ağaç, belediye ekipleri tarafından vatandaşların desteğiyle temizlenmeye başladı. Bazı vatandaşlar ise yakınlarına ait mezarların temizliğini yaparak zarar gören kısımlarını onarmaya çalıştı.

        9

        Hortum nedeniyle cezaevi karşısında bulunan bir kereste atölyesinde de büyük hasar oluştu. Ekipler burada da inceleme yaparak hasar tespit tutanağı düzenledi.

        10

        Ortaköy Mahallesi Tozlu mevkisinde Ali Sarıkaya'ya ait ev zarar gördü, ahırı yıkıldı. Belediye ekipleri evin kullanılamaz durumda olduğunu tespit ederek, mühürleme çalışması yaptı.

        11

        Dün akşam saatlerinden itibaren elektrik verilemeyen Düğerek Mahallesi'nde elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ve belediye ekipleri, devrilen direklerini yeniledi, hasar gören kabloları değiştirdi.

        12

        Bölgeye akşam saatlerinde elektrik verileceği kaydedildi. AA-DHA