Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'de komisyon üyeleri belli oldu

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        TBMM Genel Kurulu’nda cumartesi günü hükümet programı üzerinde gergin geçen görüşmelerin ardından gece yarısı Meclis’in ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Komisyonlar için partilerin bildirdiği isimler oylandı.

        CEZAEVİNDEN SAVUNMAYA

        Bir dönem Ergenekon davasından cezaevinde yatan CHP’li Mustafa Balbay ve Dursun Çiçek, TBMM Savunma Komisyonu’na girdi. Komisyonda işadamları, doktor, diş hekimi üyeler ağırlığı oluşturdu. Geçen dönem bu komisyonda görev yapan AK Partili emekli general Şirin Ünal ise partisi tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görevlendirildi. MHP’den Erkan Haberal da Savunma Komisyonu’na girdi.

        BEŞİR ATALAY EĞİTİM KOMİSYONU’NDA

        AK Parti’de bu dönem Van Milletvekili olan eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu’na seçildi. Bütün çalışmaları gizli olan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’na ise eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in başkan olacağı belirtiliyor.

        KUZU GİTTİ

        AK Parti’de Burhan Kuzu, yıllarca yürüttüğü Anayasa Komisyonu Başkanlığı ile birlikte komisyon üyeliğini de bıraktı. Kuzu’nun yerine, Mustafa Şentop’un seçilmesi bekleniyor. Bu komisyona, Reşat Petek’in ve Markar Esayan’ın da girmesi dikkat çekti.

        15 KOLTUĞA 100 ADAY

        317 milletvekili bulunan AK Parti’de neredeyse her üç vekilden biri Adalet Komisyonu üyesi olmak için başvurdu. Adalet Komisyonu’nda eski başkan Ahmet İyimaya ile vekili Hakkı Köylü yerlerini korudu. Daha önce Adalet Bakanlığı’nda bakan danışmanlığı yapan ve İmralı’yla görüşmelerde kilit isimlerden biri olan AK Partili Adnan Boynukara; ‘4 bakan soruşturması’nda Köylü ile birlikte çalışan Yılmaz Tunç ve eski Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak da bu komisyonda görev aldı. CHP’nin tecrübeli ismi Ömer Süha Aldan komisyondaki yerini korurken, MHP de tecrübeli ismi Celal Adan’ı bu komisyona verdi.

        İSEN’E ÇİFTE KOMİSYON

        Abdullah Gül döneminde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği yapan Mustafa İsen ise 317 üyesi bulunan AK Parti grubunda iki komisyona birden üye yapıldı. İsen, hem İçişleri Komisyonu’na hem de Milli Eğitim Komisyonu’na üye oldu. AK Parti’den Ravza Kavakçı, HDP’den Feleknas Uca, CHP’den Oğuz Kağan Salıcı ve Eren Erdem, MHP’den de Ümit Özdağ ve Ekmeleddin İhsanoğlu, Dışişleri Komisyonu’nda görev aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ