Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meral Akşener: "Başarı kriterim MHP'yi tek başına iktidar yapmaktır"

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        MHP'de lider değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Akşener, delegelerden noter onaylı imzalarını aldıktan ve tüzük değişikliğinden sonra aday olacağını kaydetti.

        Bahçeli'nin birçok yetkiyi elinde tuttuğunu söyleyen Akşener, "Kullanılan yetkinin sorumluluğunun üstlenilmesi gerekiyor. Çünkü oylar korunamadı. 11.9 oy oranı ciddiyetle tartışılmalıdır. Bu MHP'nin en düşük oyudur" dedi.

        1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmediği için kırgın olmadığını söyleyen Akşener, "Alınan kararı saygıyla karşıladım" dedi.

        Daha önce aday olmam konusunda gazetecilerin yönlendirdiği bir sürecin olduğunu hatırlatan Akşener, "Sizlerin bu teveccühü, Bahçeli'nin hoşuna gitmedi. Böyle devam ederseniz, hep Meral hep Meral derseniz çizerim dedi, çizdi" şeklinde konuştu.

        Başarı kriterinin MHP'yi tek başına iktidar yapmak olduğunu söyleyen Meral akşener, "Dolayısıyla Başbakan olmaktır. Delegeler de inşallah genel başkan olmamı sağlayacaktır" dedi.

        1 Kasım'da aday gösterilmesi halinde başarısızlığın ortağı olacağını hatırlatan Meral Akşener, "Eğer milletvekili olsaydım, aday olma konusunda düşünürdüm" diye konuştu.

        MHP'de eski yönetim anlaşının hüküm sürdüğünü, partied iletişim, istişare ve hiyerarşi problem olduğunu aktaran Akşener, şöyle konuştu:

        "İstişareye dehşet önem veririm. Oldum, piştim, dememişimdir. Yeni fikirleri tanımayı bilmeyi çok önemserim. Kadınlar karar mekanizmasının içinde yer almalı. Muhafazakar seçmenin değerlerini bilen bir insanım. Bu yapının eski ailelerinden birinin kızıyım, geleneğini biliyorum. Rahmetli babamdan Türkeşçi oldum."

        MHP'nin, yüzde 70'lik sağ, yüzde 30'luk sol olarak adlandırılan iki merkezi birbiriyle barıştıracak konuma sahip olduğunu söyleyen Akşener, MHP'nin siyaseti barıştıracağını kaydetti. Akşener, Türkiye'de yüzde 80'lik bir kitlenin de kendisini milliyetçi olarak gördüğünü hatırlattı.

        Akşener, PKK ile araya mesafe koymadan HDP ile görüşmesinin mümkün olmadığını aktardı ve bu konuda Devlet Bahçeli ile aynı fikirde olduğunu söyledi.

        Meclisi yönetirken adaletli davrandığını ve kendisine de saygı duyulduğunu hatırlatan Akşener, "Benim farklı tarzım vardı. Özü adaletti, tutarlılıktı" dedi. Akşener, toplumda kullanılan argo konuşmalardan kendisine yönelik yapılmadığını, toplumun argo kullansa da kadınların olduğu ortamda bunun kullanılmadığını söyledi. Akşener, "Türkçesi yeterli olmayanlar, bilgileri yetersiz olanlar hakaret eder" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ