Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit uzman çavuş Sezer Aydemir son yolculuğuna uğurlandı

        Derik'te PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuş Sezer Aydemir için memleketi Elazığ İzzetpaşa Camii'nde tören düzenlendi.

        Şehidin naaşının getirildiği sırada babası Metin, annesi Ayten Aydemir ve ablaları, askeri araçtaki şehidin tabutuna uzanarak gözyaşlarına boğuldu. İzzetpaşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Metin Bulut, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

        Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, şehit için helallik aldıktan sonra, cenaze namazını kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in naaşı, top arabasına konularak Gazi Caddesi'ne cenaze aracına kadar taşındı.

        'GÜLE GÜLE KARDEŞ'

        Şehit Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in ablası Çiğdem Aydemir, "Ne güzel olmuşsun bahar gözlüm, sana kıyan eller kırılsın. Kardeşim çok güzel olmuş ne güzel kokuyor. Bir tek sen vardın kardeş, güle güle kardeş, ablasının gülü, kanın yerde kalmaz" diyerek gözyaşı döktü.

        Şehit Sezer Aydemir'in naaşı, cenaze töreninin ardından Kolordu Şehitliği'nde toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ