Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari'deki sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin dava karar

        Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan yargılanan Hakkari Belediye Meclisi üyesi Nurullah Çiftçi, HDP Merkez İlçe Başkanı İsmail Sihat Kaya ve Hamide Özer, bulundukları cezaevinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve DBP Yöneticisi Fırat Ertunç ise duruşmaya katılmadı.

        Mahkeme heyeti duruşmaya katılan 2 sanığın savunmasını aldıktan sonra avukatlara söz verdi.

        Sanık avukatları, müvekkillerinin üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

        Mahkeme heyeti, HDP Merkez İlçe Başkanı İsmail Sihat Kaya ve Hamide Özer'in tutuksuz yargılanmasına, Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi ve DBP Yöneticisi Fırat Ertunç'un ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        OLAYIN GELİŞİMİ

        Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP ve DBP ilçe teşkilatları ile mahalle meclisleri tarafından kent merkezinde yapılan sözde "öz yönetim" açıklamasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Hatipoğlu, Çiftçi, Kaya ve bazı parti yöneticileri, çıkarıldıkları mahkemece "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ