Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı ‘Zehir baronu’ organize firar için villasını satmış

        Gökay USANMAZ/HABERTÜRK

        İstanbul polisi, 2010’daki bir operasyonda Doğan Alagöz’ün İkitelli İSTOÇ’taki deposunda 47 bin uyuşturucu hap ile 100 kilogram uyuşturucu nitelikli kimyasal ele geçirdi. Tutuklanan Alagöz, 2013’te 12 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu. Ancak 16 Ocak 2015 tarihinde Silivri 4 No’lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan faksla gönderilen sahte Yargıtay tahliye yazısıyla salıverildi.

        Bakırköy Başsavcılığı şüphe üzerine araştırma yapınca, firar çıktı. Olayın ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma tamamlandı. İddianameye göre kaçışı, hükümlü Doğan Alagöz, İbrahim Zeyrekce, Kazım Avşar ve Avukat E.B. organize etti. Başsavcılığa göre; Alagöz, Beylikdüzü’ndeki villasını satarak, rüşvet vermesi için parayı Avukat E.B.’nin hesabına aktardı.

        Firari Doğan Alagöz hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan 5 yıl, rüşvet verme suçundan 12 yıl, hükümlünün kaçması suçundan 1 yıla kadar hapis istenen iddianamede, tutuklu sanıklar İbrahim Zeyrekce, İlhan Ayhan, Kazım Avşar, Oğuz Koca, Erkan Akçay ile Hayriye Gönül Akçay, Ahmet Ak ve Kadir Demirel hakkında ise 1 yıl ile 23 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

        "İŞİ YAP, SANA KÖLE OLURUM"

        Doğan Alagöz’ün 12 Ocak 2015’te 3 kişilik ziyaretçi listesinde kayıtlı bulunan İbrahim Zeyrekce ve Kazım Avşar ile yaptığı şu görüşme, iddianameye delil olarak konuldu:

        İ.Z.: Ben senin işini halledeceğim Allah’ın izniyle.

        D.A.: Bana fedakârlık yaparsan, ben sana yüz misli yaparım, dışarıda görüşürüz.

        İ.Z.: Senin işini yaptırıyorum, avukata parasını veriyorum. Alacağımdan düşüyorum...

        İ.Z.: Kardeşine ne diyeyim?

        D.A.: Bilgi verme, yayar...

        İ.Z.: İş bitmiştir, usulen bozduracaklar dosyanı. Avukat Elçin’e ver talimatı, sen öbür işleri ayarla.

        D.A.: Bu işi yap,sana köle olurum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ