Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan "Özgecan" mesajı: Yüreğim hala soğumadı

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu yaptığı konuşmada, "Sevgili Özgecan kızımızın davası hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Mübarek annesi, babası gibi, benim de yüreğim hala soğumadı. 3 kız babası olarak yüreğim soğumadı. Kadına karşı kalkan her el karşısında AK Parti kadınlarını, erkeklerini bulacak. Her türlü tedbirleri alacağız. Yargının verdiği vicdanlı karar yüreklerimize su serpti ama acımız dinmedi. Kadına uzanan ellerin Türk yargısıyla kırılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

        AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi, AK Parti Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salona giriş yapmasının ardından başladı.

        Başbakan Davutoğlu, kongrenin düzenleneceği Ankara Arena Spor Salonuna eşi Sare Davutoğlu ile geldi.Eşi Sare Davutoğlu ile kurulan platform üzerinde salonu dolaşarak partilileri ve delegeleri selamlayan Başbakan Davutoğlu, partililere karanfil dağıtarak, bazı partililerle özçekim yaptı.

        Davutoğlu, platform kenarında bulunan 112 Acil Servis ekibinde bulunan kadınları da yanına çağırarak karanfil verdi.

        Davutoğlu'nun konuşması öncesinde salonda kurulan ekrandan bir tanıtım filmi yayınlandı. Delegelere "Emanet" adlı bir filmde simge olarak yer alan bilezik ile içinde tablet, eşarp, kalem ve not defterinin de bulunduğu çanta verildi.

        Salonda, "Gelecek Kadınlarla Yükselecek", "Aşkın adı Hak'tır, kadının adı AK'tır", "AK Kadın ülkesi için çalışır", "Vurur yüzüne ifadesi AK Kadınlar davamızın bir tanesi" şeklindeki pankartlar dikkati çekti.

        Kongrede gerçekleştirilecek konuşmalar bir görevli tarafından işaret diline çevrilecek. Salonda yapılan anonsta, kongreye, Almanya, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İsveç, Avusturya ve Fransa'dan da yoğun katılım olduğu belirtildi.

        "SİZLER ZULÜMLERİ EZDİNİZ GEÇTİNİZ"

        Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

        Bu yoldaki dayanışmamız son dakikaya kadar sürecektir. Bunun için mücadele ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz. Bizim hukuk mücadelemizi en çok siz kadınlar verdiniz. Sizler zulümleri ezdiniz geçtiniz. Annelerin acısını, faili meçhul acısını, Diyarbakır annelerinin acısını yürekten sizler hissettiniz. Hiçbir annenin evlat acısını diğerinden farklı görmediniz. Huzurumuza, kardeşliğimize kast edenlere karşı, terör baronlarına karşı huzur demokrasi operasyonlarına sizler destek verdiniz.

        Cizreli Elif kardeşim dedi ki, "Biz buraya hendekleri, barikatları aşarak geldik. Türkiye'nin kardeşliği için geldik." Cizreli kardeşlerime özellikle selam ediyorum. Bu ülkenin insanları arasına nifak sokmak isteyenlere karşı kardeşlik iklimini tesis etmek için bütün bu politikalara en çok sizler destek verdiniz. Suriyeli, Arap, Kürt, Türkmen demeden sizler sahip çıktınız. Sizler AK kadınlar, yiğit Anadolu kadınları sahip çıktınız. Bosnalı, Filistinli annelerin acısına sahip çıktınız.

        DÖRT KADIN

        1 Kasım zaferimizde mazlum milletlerin dualarının büyük faydası vardır. Ellerini Rahman'a açan kadınların büyük faydası vardır. 4 kadından bahsetmek istiyorum.

        Bosna'da Şuhra Teyze. "Elhamdülillah bugün güçlü bir Türkiye var" dedi. "Türkiye güçlüyse biz burada var olabiliriz" dedi. O yiğit Bosnalı kadına söz veriyoruz, dünya karşımıza dikilse bir daha Srebrenitsaacısını yaşatmayacağız.

        Bundan 4 sene önce Somali'den acı haber gelmişti. Açlık, kıtlık vardı. Somali semalarında 20 yıl hiçbir uçak, hiçbir yardım konvoyu görülmemişti. Rabbimiz 20 yıl sonra Rabbimiz Başbakanlık uçağını gönderdi. Somalili kadınlar bizimle umut buldular. Çocuğu susuzluktan ölmek üzere olan bir kadın Türkiye'ye, sizlere dua ediyordu. Hiçbir Somalili bebeğin susuzluktan ölmemesi için yollar yaptık, havaalanı kurduk, hastane kurduk. Somalili anneler, İstanbul'da, Ankara'da güçlü bir Türkiye varsa dünyanın her yerine elini uzatacak bir Türkiye vardır.

        Yine Gazze'de anneler yaralı çocukları için ağlıyorlardı. Şimdi o anneler yüzünü Kabe'ye dönüp "İyi ki Türkiye var, AK Parti var" diyorlar.

        Bir mülteci kampı ziyaretimizde Esma kızımız vardı. Suriye'de bu barbar rejimin hava bombardımanında iki ayağını kaybetmişti. Türkiye'ye ulaşmış olduğundan dolayı yüzünde bir ümit vardı. Şimdi hepsinin umudu Türkiye'dir, AK Parti'dir, AK kadınlardır.

        Somali'deki, Bosna'daki, Arakan'daki bütün mazlum milletlerdeki kadınlar ellerini açtılar, dua ettiler. Allah onların duasını kabul etti, 1 Kasım'da AK kadrolar işbaşına geldi.

        "ESKİ, KÖHNE ANLAYIŞ TASVİYE EDİLDİ"

        Sizler bu vatanda çok büyük acılar çektiniz. Sizlerin o acıları bir daha yaşamaması için siyaset yapıyoruz. Hamdolsun, başörtüsü dışlandığı her kapıdan içeri girdi. Bundan sonra hiçbir kadınımızın izzetiyle, şerefiyle oynanmasına izin vermeyeceğiz. Bu kadınlar tek bir şeyin mücadelesini veriyorlar; barışın, huzurun, özgürlüğün mücadelesini veriyorlar.

        Bizim düşüncemizde sahte tartışmalar hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Sahte tartışmalar birliğimizi bozamadı, bozamayacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları adil ve eşit bir düzene kavuştu ve eski, köhne anlayış tasviye edildi.

        Vefakarlığını, cefakarlığını evlatlarına aktaran annelerimiz, sizlere selam olsun. Osmanlı'yı kuran, bugünkü medeniyetimizin cansuyu olan herbir kadınlarımıza hürmetlerimi sunuyorum. İşgalcilere toprağımızı çiğnetmeyen, Nene Hatun'un kahramanlığını minnetle anıyorum. Halide Edib'e şükranlarımızı sunuyorum. "Sandık namusumuzdur" diyen Mersinli kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Siz AK Partili kadınlara da Türkiye'ye huzur ve güveni ulaştıran kadınlara teşekkür ediyorum.

        "TÜRKİYE'Yİ YENİDEN KURTARDINIZ"

        Türkiye'nin kaosa, krize girmesine izin vermediniz ve Türkiye'yi yeniden kurtardınız. AK Parti'nin Türkiye için ne anlam ifade ettiğini sizler anlattınız. O mübarek alın terinizi sandıklara mühür gibi vurdunuz. Özgürlüğün bedelini en çok sizler ödediniz. Türkiye yoksul düştüğünde en büyük sizlerin sırtında oldu. Sizin sadakatiniz sayesinde Türkiye bütün topluma yapılan baskı ve zulümden kurtuldu. Saygı değer Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve eşiEmine Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Verdiğimiz taahhütleri unutmadık, unutmayacağız. O zor günlerin, kıt günlerin şartlarını unutmayacağız. O bir bileziğin hakkını, hukukunu koruyacağız. O bileziğin içine haram lokma katmayacağız. Bu davaya Türkiye'nin her köşesinden katkıda bulunmuş kadınların hakkını koruyacağız. Doğu'da, Güneydoğu'da kadınların hakkını, hukukunu hep koruyacağız. Barbar teröristler tarafından darp edilen Siirtli genç kızlarımızın hukukunu koruduk, koruyacağız. Onların hakkı ve hukuku söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.

        AK PARTİLİ KADINLAR

        Dünyanın en büyük siyasi hareketi olan AK Parti'nin 10 milyon kayıtlı üyesi var. Birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla. 4 milyon 234 bin kadın üyesi olan bereketli bir hareketiz biz. Bu rakam birçok partinin toplam partisinden fazladır. Birçok ülkenin vatandaşından fazladır. Bu başarının arkasındaki sırrı görmek isteyenler AK kadınlara baksınlar. Başarımızın sırrı sizlersiniz.

        Elbette siyasetin tek kriteri sayılar değildir. Bu oran bile AK Parti'nin adalete, eşitliğe, kadınlara, topluma verdiği önemin bedelidir. AK Parti Kadın Kolları yanlışa yanlış, doğruya doğru demek için bu çatı altında siyaset yapıyor. Türkiye'nin bütün kadınlarını selamlıyor, saygılarımız, sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum.

        AK Parti Kadın Kolları Kongresi'ni bugüne almamız tesdüf değildir. Bu tercih büyük anlamlar ifade ediyor. Kadınların hakkını, hukukunu korumayan hukuk düzeni gayrimeşrudur. Siyasetimizin ana gayesi kadına hizmettir. Onun itibarını hak ettiği şekilde yükseltmektir.

        Sizlerle hedefimiz birdir. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında Türkiye girdaba girdi. Sizin emekleriniz, gayretleriniz sayesinde Türkiye o girdaptan çıktı. 1 Kasım'a girerken elini taşın altına koyan kadınlarımızdan Allah razı olsun. Bu zafer kadınlarımızın zaferidir. Milletin verdiği mesajı hala anlamamış olacaklar ki, galaksilerde, başka gezegenlerde yaşıyorlarmış gibi tutum alıyorlar. Biz gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Diğer partiler sen, ben kavgası verirken, biz kongrelerimizi birlik içinde gerçekleştiriyoruz. Siz ne mübarek kadrolar, ne mübarek kadınlarsınız ki heyecanınızı hiç kaybetmiyorsunuz.

        Önümüzdeki 4 sene seçim yok, istikrarlı bir şekilde hizmet edeceğiz ama AK kadrolar yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya devam edecekler. "Sen, ben yok, Türkiye" var diyoruz. Diğer partiler koltuk kavgası içinde, bizim kavgamız ise, dava taşını yerine koymak. 4 yılda şiarımız yine aynı: Sen, ben yok, Türkiye var. Ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.

        "YEPYENİ ANAYASA YAPACAĞIZ"

        12 Eylül Anayasası ile devam edemeyiz. Millete danışarak bu anayasayı mutlaka değiştirecek, darbe kültürüne son vereceğiz. Sivil anayasayı yazacağız. Bu anayasa herkesin hukukunu teminat altına alacak. Bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyan yepyeni anayasa yapacağız.

        ÖZGECAN MESAJI: YÜREĞİM SOĞUMADI

        Sevgili Özgecan kızımızın davası hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Mübarek annesi, babası gibi, benim de yüreğim hala soğumadı. 3 kız babası olarak yüreğim soğumadı. Kadına karşı kalkan her el karşısında AK Parti kadınlarını, erkeklerini bulacak. Her türlü tedbirleri alacağız. Yargının verdiği vicdanlı karar yüreklerimize su serpti ama acımız dinmedi. Kadına uzanan ellerin Türk yargısıyla kırılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.

        "KADINA SEÇME, SEÇİLME HAKKI VEREN MECLİS KADROLARINA ŞÜKRANLARIMIZ SUNUYORUM"

        Sizler Türk kadının seçme, seçilme hakkındaki öncülüğünü çalışmalarınızla taçlandırdınız. Bu adımı atan bütün Meclis kadrolarına şükranlarımızı sunuyorum. Kadının örselendiği, şiddetle çevrelendiği dünyamızda sesinizi duyurduğunuz için teşekkür ediyorum.

        Türkiye toplum olarak gücünü nasıl kadından alıyorsa, AK Parti de kadınlarla güçleniyor. Bizim siyasetimizin esası merhamet, estatik, onur, şefkattir. Kadınlık onuru, insanlık onuru... Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark da budur. Hayatın her alanına kadın eli değmesini istiyoruz. Aşk, sevda, bereket demektir. Erkeklik onuru ise kadınlara saygı ile, hürmet ile başlar. Kadınlara şiddet uygulayan kim olursa olsun ne erkeklik, ne insanlık onurundan nasibini almamıştır. Biz bölgemizin, ülkemizin vicdanıyız. Bizler insan onurunu savunmak siyasetin namusudur. Dünyanın her yerinde mazluma vidanımızında yer vardır.

        2003 yılından kadın haklarını koruyan bu yana ciddi anayasa değişiklikleri gerçekleştirdik. Anayasada yaptığımız değişiklikle kadına pozitif ayrımcılık getirdik. Birçok meseleyi kadının lehine kararlar aldık. Kız çocuklarımızın eğitimine önem verelim. AK kadrolarının gelecek kadın nesillerini hep beraber inşa edelim. Türkiye'nin neresinde olursa olsun yetim kızlarımızın annesi de, babası da biziz.

        KADIN İSTİHDAMI

        İşdünyasına sesleniyorum, kadın istihdamına dönük olarak ellerini taşın altında koymalarını rica ediyorum. Hem çalışmak, hem annelik yapmak isteyen kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

        Kadına şiddetle mücadelemizi 78 milyon insanımızla yürüteceğiz. Anadolu'nun bereketinin, şefkatinin temsilcisi AK kadınlar, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük hareketinin başkanı ve başbakanı olarak kadınlarımızın onurunu koruması için işbaşında olacak. Türk kadını İstiklal Harbi döneminde Türk toplumunu bir arada tuttu. Milli mücadeleye kan oldu, can oldu.

        1934 yılında kadına seçme, seçilme hakkı veren Meclis üyelerimizi rahmetle anıyorum. Kongre seçiminde de AK Parti ve Türk halkı için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Oluşacak MKYK'yamıza da başarılar diliyorum. Sizler ahitleşmenin gereğini yaptıkça Türkiye ileriye doğru gidecek, AK Parti de kadınlarımızın hayat şartlarını düzeltmek için çalışacak. Siz kadınlarımız için ayatayız. O mübarek kadınlara evlat acısı yaşamasın. Aziz AK kadınlar ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı en yüksek sadanın kadınlarından gelmesini istiyorum.

        Biz bu bereketli topraklara sadece sevgi tohumları ekmeye geldik. Sizler bu sevgi çınarlarının destekleyicisiniz. Bütün AK kadınlara selam olsun. Kadınlarımızın şefkatini, sevgisini, estetiğini üzerimizden eksit etmesin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ