Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kampusta çaylar-poğaçalar Vosvos Cafe’den

        Onur ŞAHANOĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim Okulu öğrencileri “Vosw-Otizm” adını verdikleri proje kapsamında okulda hazırladıkları pasta, kurabiye ve poğaçaları İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Ayazağı Kampusu’nda bir minibüste kurulan kafeteryada satmaya başladı.

        MİNİBÜSÜNÜ BAĞIŞLADI

        Projeyle öğrencilerin tezgâhtarlık ve garsonluk yaptıkları kafeterya ile sosyalleşmesinin yanı sıra mezun olduklarında çalışabilecekleri bir meslek sahibi olmaları da hedefleniyor. Kampusta salı ve cuma günleri açık olan kafeteryaya üniversiteliler de yoğun ilgi gösteriyor. Projede yer alamayan diğer otizmli öğrenciler ise İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki kafeteryalarda görevlendiriliyor.

        Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı Harun Çipil, “Biz bu projeyle çocuklarımız hem sosyalleşsin hem de çalışacakları alanlar olsun istedik. Okulumuzdan bir hocamız bize minibüsünü bağışladı. Şimdi hedefimiz 9-10 Vosvos Cafe açarak her yıl 25 mezunumuzdan 20’sine maaşla iş verebilmek. Bu çocukların eve hapsolmaması için her şeyi yapacağız” diye konuştu.

        Haftanın belli günleri sahil kenarlarında da çalışmalar gerçekleştireceklerini söyleyen Çipil, “Belediyelerle irtibat halindeyiz. Havalar soğudu diye biraz yavaşlayacağız. Ancak nisan ayıyla birlikte projelerimize hız vereceğiz. Sarıyer, Beşiktaş ve Emirgan gibi insanların yoğun olduğu sahillerde Vosvos’umuzla kafemizi açacağız. Yakında biz her yerde olacağız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ