Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da rehin eylemine giden polis kazayla vatandaşı ezdi

        Uğur USLUBAŞ / HABERTÜRK

        Bursa'da şizofren genç, ilaçlarını almamak için kavga ettiği annesiyle ablasını bıçak zoruyla balkona kilitledi. Mutfak tüpünü patlatacağını söyleyen gence müdahale için olay yerine giden polis aracının çarptığı yaya hayatını kaybetti. Rehin eylemi ise 1.5 saat sonra gencin teslim olmasıyla sona erdi.

        Uzun süredir psikolojik sorunları olduğu ve bir süredir de saldırgan tavırlar sergilediği iddia edilen şizofreni hastası Mehmet İbrahimbaş (31),Küçükbalıklı Mahallesi Tezcan Sokak'taki evlerinde önceki akşam ilaçlarını almak istemediği için annesi Havva İbrahimbaş ile kavga etti.

        Havva İbrahimbaş, oğlunu ikna edebilmek için aynı sokakta oturan evli olan kızı Melisa Sarı'yı çağırdı. Ancak Mehmet İbrahimbaş, saat 21.15 sıralarında tartıştığı annesi ve ablasını bıçak zoruyla ikinci kattaki balkona doğru ittirip kapıyı kilitledi. Anne kızın balkondan bağırması üzerine komşular polisi arayıp yardım istedi.

        İhbar üzerine olay yerine polisler sevk edildi. Anne kız, İbrahimbaş'ın mutfak tüpünü patlatacağını söylerken, şizofren genç de evden "Patlatacağım" diye bağırdı.

        İbrahimbaş'ı ikna etme çabaları sürerken, ikinci kattaki balkonda mahsur kalan anne kızı kurtarmak için bölgeye itfaiye ekipleri çağrıldı. İbrahimbaş, yaklaşık 1.5 saat saat sonra ikna olarak elindeki bıçağı verip polise teslim oldu.

        Bu arada olay yerine gönderilen baş polis B.A.'nın kullandığı ekip otosu, yolun karşısına geçmeye çalışan Muzaffer Tanıyan'a (53) çarptı.

        Tanıyan olay yerinde öldü. Kazaya neden olun polisin meslektaşları olay yerinde inceleme yaptı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ