Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayseri'de ölen rektörün bağındaki konteyner evi çaldılar

        Ailesiyle birlikte oturduğu İstanbul'da 19 Ekim'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren, Prof.Dr. Cengiz Utaş'ın, Melikgazi ilçesi, Kızıltepe mahallesinde bulunan 3 bin metrekarelik üzüm ve meyve ağaçlarının bulunduğu bağın hemen girişindeki içinde bahçıvan ve bekçilik yapan İhsan Aksoy'un oturduğu 5 ton ağırlığında 50 metrekarelik ev şeklindeki konteyner, içindeki eşyalarla birlikte çalındı. Konteynerinn elektrik ve su tesisatını kesen, üzerindeki çanak anteni atan kimliği belirsiz kişiler, beton zemin üzerine oturtulmuş konteynerin yanı sıra 1 tonluk plastik su deposunu da bir kamyon ve kamyonete yükleyip, gündüz gözüyle ortadan kayboldular.

        Bahçıvan İhsan Aksoy (66),'' Yıllardır Utaş ailesiyle birlikteyim. Rahmetli rektörün yıllar önce aldığı bağevinin girişindeki konteynerde eşimle kalıyorum. Kimliğini bilemediğim kişiler, bizim Talas ilçesinde bir yakınımızın yanına gitmemezi fırsat bilip, içinde önce içkili alem yapıp, kapı önünde mangal yakmışlar. Bir hafta sonra da ev olarak kullandığımız konteyner ile su deposunu vinçle kamyona yükleyip, ortadan yok olmuşlar. Güvenlik kuvvetlerine hırsızlık olayını bildirip, davacı oldum. İfademizi aldılar. Hırsızlık olayını öğrenen rahmetli rektörün yakınları da üzüldü'' dedi

        Utaş ailesinin bağevine komşu olan emekli müdür Yücel Uzunoğlu da, hırsızlığın olduğu gün kendi bağına giderken plakasını alamadığı kamyonun üzerinde konteyneri ve su deposunu görünce şaşırdığını söyledi. Yücel Uzunoğlu, ‘'Rahmetli rektör Prof.Dr. Cengiz Utaş'ın bağının hemen girişindeki konteynerde görevli İhsan Alsoy kalıyordu. Eşimle birlikte hırsızlık olduğunu sonradan öğrendiğimiz gün kırmızı renkli bir kamyonun üzerinde, yol üzerinde hareket halindeyken konteyner ve su deposunu gördüm. Kamyon, benim otomobiline yol vermek için dururken, içindeki kişilere, konteyneri nereye götürdüklerini sorunca,' Başka yere naklediyoruz. Bize talimat geldi, götürüyoruz' dediler. Olayın sonradan hırsızlık olduğunu öğrenince, kamyonun plakasını almadığım için kendime kızdım''diye konuştu. Olayla ilgili olarak Melikgazi Emniyet Müdürlüğü ve Hırsızlık Büro Amirliği'nce çok yönlü soruşturma başlatıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ