Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Mesut Demirkan için tören düzenlendi

        Şehit Demirkan'ın naaşı Mardin'deki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na, buradan da konvoy eşliğinde karayoluyla merkeze bağlı Boğabağı köyüne getirildi.

        Demirkan'ın cenazesi ilk önce "helallik" alınması amacıyla babaevi önüne getirildi. Burada şehidin babası Abdullah, annesi Zeynep ile eşi Zehra ve çocukları Zeynep (12) ve Rabia Demirkan (8) ile yakınları, Demirkan'ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        Burada "O benim tek yavrumdu" diyerek feryat eden şehidin babası Abdullah Demirkan'ı İl Müftüsü ahmet Akın teselli etmeye çalıştı. Bu sırada fenalık geçiren bazı aile yakınlarına sağlık ekiplerince müdahale edildi.

        Şehidin cenazesi, daha sonra Mardin ve Çorum'dan gelen özel harekat polislerince omuzlarda taşınarak köy mezarlığı önündeki alana götürüldü.

        Şehit polisin Türk bayrağına sarılı naaşı, müftü Ahmet Akın'ın kıldırdığı namazın ardından köy mezarlığında defnedildi. Şehidin kayınpederi Şevket Avcı, kucağında Demirkan'ın 4 yaşındaki oğlu Kaan ile cenaze namazını kıldı.

        Mezarlıkta Demirkan için meslektaşları saygı atışı yaptı. Cenazenin defnedidiği sırada vatandaşların arasında yer alan şehidin eşi Zehra Demirkan ve çocuklarını polis memurları teselli etmeye çalıştı. Anne Zeynep Demirkan ise aynı yerde oğlunun cenazesinin defnedilmesini, yakınlarına sarılarak izledi. Anne Demirkan, gazetecilere, "Yerinde rahat uyusun yavrum benim. Daha ne diyebilirim ki" dedi.

        Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ahmet Kara, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Nusaybin'de, terör örgütü PKK mensuplarınca dün düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 polis memurundan Mesut Demirkan şehit olmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ