Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG'da başarılı 14 öğrenciye altın hediyesi

        Gaziantep'in Araban ilçesinde birinci TEOG sınavında başarılı olan toplam 14 öğrenciye altın hediye edildi. Düzenlenen törende öğrencilere aldıkları puana göre cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın verildi.

        Araban kaymakamlığında düzenlenen ödül töreninde, 1. TEOG sınavındaki 120 sorudan 117'sini doğru yapan ve ilçe birincisi olan Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Seydi Vakkas Sağır, Cumhuriyet altını verildi.

        116 doğru yapan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sude Nur Aşkın, 115 doğru yapan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Mehmet Yıldırım, Yukarı Karavaiz Ortaokulu öğrencisi Mehmet Karademir, Yukarı Karavaiz Ortaokulu öğrencisi Zeliha Kısa, Hisar Ortaokulu öğrencisi Emine Çalışkan ile 114 doğrusu bulunan Merkez Ortaokulu öğrencisi Hatice Yılmaz'a yarım altın verildi. 11 doğru yapan Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Şıh Mehmet Altıparmak, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Metin Alancı, 110 doğrusu bulunan Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Fatma Nur Güneş, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Emine Azgın, Elif Ortaokulu öğrencisi Nuray Fıstıkçı, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zülfü Emre Aslan ve Hisar Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Özkaya ise çeyrek altın ile ödüllendirildi.

        KAYMAKAN EMEÇ ÖĞRENCİLERİ KUTLADI

        Altınları kendi teslim eden Araban Kaymakamı Cuma Emeç, öğrencileri tek tek kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Sınavda sergilenen genel anlamdaki başarı nedeniyle Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Eli Ertuğrul, okul müdürleri ve öğrencileri de kutladı.

        Emeç, "İkinci TEOG sınavında tüm eğitim camiamızın öğrencileri iyi hazırlamasını ve ilçede çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Bu öğrencilerimizin de, soruların tamamına doğru cevap verecek yeteneklerinin olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ikinci sınavda daha büyük başarı bekliyoruz. Gelecek büyük başarıların da daha büyük ödülleri olacaktır. İlçede eğitimin çıtasının yükseltilmesi için kaymakamlık olarak bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da maddi ve manevi tüm imkanlarımızı seferber ederek, sizlerin destekçiniz olmaya devam edeceğiz'' dedi.

        Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul da, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesinin ilçedeki eğitim çıtasını yükseltme hedefinde önemli bir destek olduğunu belirterek, öğretmenlerin de başarı konusunda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inancının tam olduğunu ifade etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ