Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çukurova ve Mersin Üniversitelerinde gerginlik

        Kendilerini 'Çukurova Üniversitesi Ülkücüleri' olarak adlandıran yaklaşık 200 kişi, Balcalı Yerleşkesi'ndeki mescitte Cuma namazı kılıp Bayırbucak Türkmenlerine destek ve terörü protesto için yürüyüş düzenledi. Yerleşkede bozkurt işaretleri yapıp tekbir getiren göstericiler, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan karşıtı sloganlar attı. Polisin geniş güvenlik önlemi almasına karşın yürüyüş yapan gruptaki bazı kişiler, Eğitim Fakültesi R-1 derslikleri önünde toplanıp halay çeken ve slogan atan karşıt görüşlü öğrencilere taş atınca ortalık karıştı. Karşılıklı taş atan öğrencilere polisler biber gazıyla müdahale edip dağıtmaya çalıştı.

        Başına taş isabet eden polislerden biri yaralanırken, biber gazından etkilenen bazı öğrenciler de fenalık geçirdi. Bir süre devam eden arbedenin ardından öğrenciler dağıldı.

        MERSİN ÜNİVERSİTESİNDE 25 GÖZALTI

        Mersin Üniversitesi'nde Hüseyin Niha Atsız için düzenlenen anma etkinliğine tepki gösterip polisi taşlayan sol görüşlü öğrencilere müdahale edildi. Çıkan arbedede 2 polis yaralanırken 25 kişi gözaltına alındı.

        Çiftlikköy Kampusü Prof.Dr.Uğur Oral Kültür Merkezi'nde, Hüseyin Niha Atsız'ın ölüm yıldönümünde anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik nedeniyle çok sayıda polis ise çevrede güvenlik önlemleri aldı. Etkinliğin düzenlenmesine tepki gösteren yaklaşık 200 kişiden oluşan sol görüşlü öğrenciler ise, Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak sloganlar atıp, duvarlara yazılar yazıp halaylar eşliğinde "Polis üniversiteden defol', 'Faşizm döktüğü kanda boğulacak', 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek', 'Biji Serok Apo' sloganları attılar.

        Polis ekipleri de megafonla uyarılarda bulunularak, sol görüşlü öğrencilerin dağılmasını istendi. Ancak, yapılan uyarıyı dinlemeyen eylemci öğrenciler kısa süre sonra birlerine taş attı. Bunun üzerine harekete geçen TOMA destekli Çevik Kuvvet ekipleri öğrencilere müdahalede bulundu. Öğrencilerde fakültenin girişine barikatlar kurarak, polislere engel olmaya çalıştı. Bu sırada öğrencilerin polise taş atmasıyla birlikte polis biber gazlı müdahalede bulundu. Öğrenciler, daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi'ne doğru kaçmaya başladığı sırada kaldırım taşlarını söküp polise fırlattı. Polis tarafından atılan gaz fişeklerinden çok sayıda kişi etkilenirken, öğrenciler çöp kutularından barikatlar kurmaya devam etti. Daha sonra polisler kurulan barikatları ortadan kaldırdı.

        Yaşanan kısa kovalamaca sonunda 25 öğrenci gözaltına alınırken, kafasına taş isabet eden 2 polis memuru Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ