Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de Bolu krizi!

        CHP Bolu İl Teşkilatı ile genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce'ye destek veren Bolu Milletvekili Tanju Özcan arasındaki kriz derinleşiyor. 1 Kasım seçimlerinde Bolu 2. sıra adayı olan Burak Cop ile "kapı" tartışması yaratan Özcan, Bolu İl Başkanı Kazım Karsu arasında da "disiplin kurulu" kriziçıktı. Bununla birlikte il örgütü ile Özcan arasında "mezhepçilik" atışması yaşandı.

        CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Muharrem İnce'ye destek verdiğini açıklayarak olağanüstü kongre çağrısında bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a karşı tepkiler artarak devam ediyor.

        "MEZHEPÇİLİK" TARTIŞMASI

        Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz’ın sosyal medya hesabından, "Bunu genel başkan da biliyor, Tekin Bingöl operasyonun başında Kazım Karsu'da ne denirse zavallım onu yapıyor! Özeti MEZHEPÇİLİK... Mezhep dayanışması başka bir şey yok! Bizim emeklerimizi gasp ediyorlar" ifadelerini kullanması, Bolu’da Alevi kesimler arasında büyük tepki ile karşılandı. Yıkılmaz'ın bu sözlerine parti içinden tepkiler gelirken CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu "İçimizde Tayyip Erdoğan var. İçimizdeki Tayyip Erdoğan’dan kurtulmalıyız. İçimiz de IŞİD’ciler var" dedi. 1 Kasım seçimlerinde Bolu 2. sıra milletvekili adayı olan Burak Cop da "Hiç kimse kendini fasulye gibi nimetten saymasın" diyerek CHP milletvekili Tanju Özcan'ı hedef aldı.

        CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, bu tartışmaların ardından isim vermeyerek Tanju Özcan'a tepki göstererek, "Son günlerde bizim partinin bazı üyeleri hatta önemli kademelerinde görev alanlar sosyal platformlarda sürekli genel başkanımızın mezhebini sorgulayıcı ifadelerde bulunuyorlar. Aynı Tayyip Erdoğan gibi genel başkanımızın mezhebini konu ederek O’nu sözde itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

        Partiye yakın çevreler, partide gelişen sürecin parti içi tartışma boyutunu aştığını, ideolojik bir muhtevaya büründüğünü, bu aşamadan sonra birlik ve beraberliğin sağlanmasının çok zor olacağını ileri sürdüler. Yaşananların sadece kurultay delegeliklerini kimin alacağı ile açıklanmayacağını, delegeler kim olursa olsun artık CHP’si Bolu örgütünün iki kanatlı bir yapıya dönüştüğünü belirtiler.

        "HERKES İŞİNİ YAPACAK"

        Karsu kendisini disiplin kuruluna vermekle tehdit eden Tanju Özcan için, "Sayın Tanju Özcan beni yüksek disiplin kuruluna vermek istiyorsa bu onun bileceği iştir. Onun gücü beni yüksek disiplin kuruluna vermeye yetmez" dedi. Karsu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İl başkanlığı il başkanlığını yapmalı, milletvekilliği, milletvekilliğini yapmalı. Sen, milletvekili olarak ilimizin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getireceksin. Sen burada delegeyle, üye ile görüşerek problemleri büyütmeye çalışmayacaksın. Bu işleri il başkanı, ilçe başkanı, il yönetimi ya da ilçe yönetimi yapar. Herkes görevini yapsın. Sen de TBMM’ye giderek Bolu’yu temsil edeceksin. Tayyip Erdoğan nasıl cumhurbaşkanlığı yaparken Başkanlık yapmaya kalkışıyorsa, bizim milletvekilimiz de “Başkan-vekillik” yapmaya kalkışıyor. Benim dediğim Tayyip Erdoğan ifadesi işte budur. Sorunları mecliste çözecek halka ve ülkeye faydalı olacak bir milletvekili istiyoruz."

        TOKALAŞMA KRİZİ

        Bolu'da düzenlenen bir etkinlik sonrasında Tanju Özcan'ın elini sıkmayan Kazım Karsu arasında yaşanan "alkol" tartışması da dikkat çekti.

        Özcan, Karsu'nun elini sıkmaması üzerine "Sen böyle yaparsan sorunları çözemeyiz" derken, "2 tane bira içip tweet atmakla bu işler olmaz" tepkisiyle karşılaştı.

        ESKİ BELEDİYE VE İL BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMA

        CHP Bolu'da yaşanan bu krizin ardından 2 eski belediye ve 7 eski il başkanı bir araya gelerek parti içinde son zamanlarda yaşanan kargaşa hakkında bir basın açıklaması yaptı.

        Yapılan açıklamada parti içindeki kargaşaya son verilmesini istediler. Yapılan açıklamada parti eski belediye başkanları ve il başkanları tarafından Tanju Özcan’a karşı ittifak oluşturularak Kazım Karsu’nun desteklendiği gözlenirken şu ifadeler dikkat çekti:

        "Milletvekilimizin, daha önceki dönemlerde de parti içi hakimiyeti elde etmek amaçlı çalışmaları olmuş ve eleştirilmiştir. Yapılan olağan ve olağanüstü il kongrelerinde açıkça bir adayı desteklemesi, Belediye başkanlığı önseçiminde açıkça bir adaydan yana tavır alması, Milletvekilliği ön seçiminde üyelerimizden kendine oy istemesinin yanı sıra kimlere oy verilmemesi gerektiğini açıkça beyan etmesi bu anlayışın bariz örneklerindendir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ