Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İznmir'de ve Gaziantep'te trafik kazaları

        Kaza, bugün saat 19.00 sıralarında İzmir-Çeşme Otoyolu Seferihisar Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Çeşme'den Balçova istikametine seyir halinde olan minibüsün sürücüsü Yavuz Turşak direksiyon hakimiyetini bilinmeyen bir nedenle kaybetti.

        Kontrolden çıkan minibüs önde seyir halinde bulunan Patrick Clarke (66) yönetimindeki 35 GD 0142 otomobile arkadan çarptı. Kazayı görenler durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonucu minibüste bulunan Ergün Güntepe (48) ve üzerinden kimliği çıkmayan bir kişi olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi. Kazada otomobil sürücüsü Patrick Clarke, minibüs sürücüsü Yavuz Turşak ile minibüste bulunan Hasan Gündüz (40), Şehmuz Poyraz (18), Abdurrahman Turgay (31), Yılmaz Özgün (43), Ahmet Özbek (37), Ahmet Akçakale (25), Ethem Karataç (57), İsa Öztürk (22), Serkan Turşak (17), Halis Ökmen ve kimliği belirlenemeyen bir erkek yaralandı.

        Kaza yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılardan İsa Öztürk, Serkan Turşak, Halis Ökmen, Patrick Clarke Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, Yavuz Turşak, Hasan Gündüz, Şehmuz Poyraz Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Yılmaz Özgün, Ahmet Özbek Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ahmet Akçakale, Ethem Karataç, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Abdurrahman Turgay, Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan Yavuz Turşak, Şehmuz Poyraz, Halis Ökmen, Yılmaz Özgün ve Ahmet Özbek'in hayati tehlikesinin bulunduğu diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden Güntepe ile üzerinden kimlik belgesi çıkmayan erkeğin cesetleri savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

        Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        GAZİANTEP'TE 2 KİŞİ ÖLDÜ

        Kaza, Gaziantep Nizip karayolunun 28. kilometresinde meydana geldi. İddialara göre Nizip istikametine doğru seyir halinde ilerleyen Mehmet Salih Bayram idaresindeki 47 KB 765 plakalı TIR, anayola çıkan Ali Karabulut'un kullandığı 27 DH 0653 plakalı traktörle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle seyir halindeki 2 araç da kazaya karıştı. Kaza sonucu traktör sürücüsü Ali Karabulut ve eşi Feleknas Karabulut olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 4 kişi de Nizip Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Kazanın ardından yol bir süre trafiğe kapanırken, hayatını kaybeden eşlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ