Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli’nin ‘Sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet’ direktifini hatırlatılacak

        Saliha ÇOLAK / GAZETE HABERTÜRK

        Muhaliflerin üç koldan olağanüstü kurultay yolunu açacak tüzük kurultayı için imza topladığı MHP’de genel merkez de kolları sıvadı. Merkez yönetim kurulunda (MYK) alınan karar doğrultusunda her ilde, genel merkezden yöneticilerin ve milletvekillerinin de katılacağı genişletilmiş il divan toplantıları yapılacak.

        MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin genişletilmiş il divan toplantılarına büyük önem verdiğini belirterek, bu toplantılarda öncelikle 1 Kasım seçimi sonrasında MHP’ye yönelik olarak başlatılan linç kampanyasının sağlıklı şekilde değerlendirilmesi için geniş bir çalışma yapılacağını bildirdi. Büyükataman, her ilin seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapılacağını ifade ederek, “Sosyal medyada da olsa ölçüyü aşan söylemlerin daha fazla devam etmesine müsaade etmemek için hassasiyetler paylaşılacak” dedi.

        EDEP SINIRLARI

        Toplantılarda, “Bahçeli’yi sevmeyebilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınız, terbiye ve edep sınırları aşılmasın” mesajı verilecek. Büyükataman, Bahçeli’nin “Sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet” sözünü anımsatarak, genişletilmiş il divan toplantılarında buna işaret edileceğini kaydetti. Büyükataman, “Ülkücüler kendi aralarında her şeyi tartışabilirler ancak nezaketi elden bırakmadan. Bunu yaparken, dışarıdan MHP’yi tanzim gayretlerine müsamaha göstermeyiz. Bu hareketin gerçek sahibi ülkücülerdir. Genel başkanın dediği gibi; ‘Beni buraya getiren ülkücü iradedir, götürecek olan da ülkücü iradedir’. Birtakım çevrelerin tezgâhtarlığıyla, zihinleri bulandırıp, MHP’yi itibarsızlaştırıp, problemli gibi bir algıya sebebiyet verilmesi gayretlerini yakından takip ediyoruz. Ülkücü dediğimiz insan ahlaklı, yürekli ve cesurdur. Eksikler olabilir. Bunlar tartışılır, ancak 46 yıllık geçmişi olan bir hareketi dışarıdan gelen oyunlarla itibarsızlaştırma gayretlerine müsaade edilmeyecektir” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ