Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP´li Yarkadaş ve Erdem gişelerin kaldırılması için kanun teklifi verdi

        CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Karayolları Trafik Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi.

        İstanbul'daki karayollarının otoban geçiş gişelerinin kentsel yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediği belirtilen gerekçede, "Örneğin, Avcılar-Esenyurt (2 km), Anadolu Gişeleri- Samandıra (3,2 km) gibi kısa mesafelerde alınan ücretler, bu yolun sürücüler tarafından tercih edilmemesine, diğer noktalarda olduğu gibi sürücüleri ücretli olmayan karayoluna yönlendirmekte, bu da trafik sıkışmalarına ve aksamalarına neden olmaktadır" denildi.

        8 Aralık 2006 tarihinde, dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskân Bakanı (o zamanki adıyla) Faruk Özak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu'nun katılımıyla Ulaşım Zirvesi yapıldığı vurgulanan gerekçede, "Mahmutbey ve Çamlıca gişelerinin ötelenmesi konusunda kararlar alındığı belirtilmiştir. Aradan geçen 9 yıla rağmen bu konuda hiçbir adım atılmamış, dolayısıyla da bu sorun çözülememiştir. Alanında uzman kişilerce yapılan incelemeler ve bu incelemeler neticesinde oluşturulan raporlar toplumsal alanda yaşanan rahatsızlığı da gözler önüne sermektedir. İstanbulluların ve kente gelen yabancıların kaliteli yaşam sınırlarında yolculuk yapabilmeleri ve gerekli olan standartların sağlanabilmesi için yoğun meskun alan içinde kalan TEM otoyolu gişelerinin kaldırılarak toplumun kaliteli kentlerde yaşama isteği bir an önce hayata geçirilmelidir" ifadeleri yer aldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ