Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Lütfen kurtarın" ihbar maili fuhuş çetesini çökertti

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        Gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü çıkardıkları mahkemede tutuklandı, fuhşa zorlanan 7 kadın kurtıldı. Kurtarılan kadınlar ifadelerinde, "Bizi hasta ve bebek bakıcılığı için Türkiye'ye getirdiler. Önce tecavüz ettiler sonra ise fuhuşa zorladılar" dedi.

        "LÜTFEN KURTARIN"

        İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 3 ay önce fuhuşa zorlanan yabancı uyruklu bir kadın tarafından atıldığı ileri sürülen "Lütfen kurtarın" başlıklı ihbar maili üzerine Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Alınan teknik takip kararlarının ardından mailde ismi geçen suç örgütünün yurt dışından hasta ve bebek bakıcılığı için getirdiği kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı tespit edildi. Buca ve Karşıyaka'da tutulan Ukrayna, Moldovya ve Tacikistan uyruklu 7 kadının araçlara fuhuş için otel ve evlere gönderildikleri tespit edildi.

        SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ, 7 KADIN KURTARILDI

        Yapılan çalışmalardan sonra İzmir ve Manisa'da eş zamanlı düzenlenen operasyonla I.G. (22), I.U. (27), N.C. (22), S.T. (38), E.A. (33), A.C. (23) ve A.K. (23) isimli yabancı uyruklu kadınlar tutuldukları evlerden kurtarıldı. Baskında kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen I.S.(28), A.K. (34), M.K. (33), H.K. (37), S.Ö. (35), E.Ç. (34), A.D. (38) ve H.K. (44) gözaltına alındı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tercüman ve psikolog eşliğinde ifadesi alınan 7 kadın yaşadıklarını anlattılar. Kendilerine zorla fuhuş yaptıran kişilerden şikayetçi olan kadınlar, "Bizi hasta ve bebek bakıcılığı için Türkiye'ye davet ettiler. İstanbul'da karşıladılar. Daha sonra İzmir'e getirdiler. Buca'da zorla bir evde tuttular. Bize tecavüz ettiler" dediler. Fuhuş için tehdit edildiklerini belirten kadınlar, "Fuhuş yapmamız için bizi tehdit ettiler, dövdüler" dedi. İşlemlerinin ardından 7 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edilmek için Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Adliyeye çıkarılan zanlılardan M.K., H.K., S.Ö. ve E.Ç. tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ