Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İlinizde neler oluyor?
        1

        ÇUKUROVA'DA "EMEKLİ EVİ OLSUN MU OLMASIN MI?" REFERANDUMU

        ADANA

        Daha önce iki farklı konuda çıkan anlaşmazlığı halka sorarak çözen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir park içerisine yapılmak istenen "emekli evi" konusunda da tartışma çıkınca referandum kararı aldı.

        Referandum 20 Aralık 2015 Pazar günü Toros Mahallesi Muhtarlığı önündeki Afad Çocuk Parkı'nda gerçekleştirilecek. Referandum için 09.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek. (İHA)

        2

        BELEDİYEYE ALINACAK 150 KİŞİLİK İŞE 3 BİN 609 KİŞİ BAŞVURDU

        ADIYAMAN

        Adıyaman belediyesinin alt ve üst yapı işlerinde 4 buçuk ay süreyle çalıştırılacak 150 kişilik işe için 3 bin 609 kişi başvuruda bulundu.

        Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, değerlendirme ve mülakat sonrasında 200 asil, 200 yedek belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı. (İHA)

        3

        DİNAR'DA TÜM BORDÜRLER YEŞİL BEYAZ

        AFYONKARAHİSAR

        Afyonkarahisar Dinar İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ana cadde üzerinde ki kaldırım bordürler beyaz ve yeşil renge boyandı.

        Dinar Belediye Başkanı Acar çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, "yeşil beyaz hem Dinarspor'u hem de çevre il ve ilçeler tarafından Dinar'ın 'Yeşil Dinar' olarak tanınmasından dolayı yeşil ve beyaza boyayarak güzel bir görüntü kazanmasını sağlıyoruz" dedi. (İHA)

        4

        VATANDAŞ DOLANDIRICILIK KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLİYOR

        AĞRI

        Ağrı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce 30 bin vatandaşa ulaşılarak "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" konusunda bilgilendirme yapıldı.

        Halkın huzur ve sükûnunun bozulmasına neden olan suçların önlenmesine yönelik bilgilendirici broşürler hazırlandı. Yapılan bilgilendirmeler neticesinde il genelinde toplam 30 bin vatandaşımıza ulaşılmıştır" denildi. (İHA)

        5

        BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE 2 TIR DOLUSU YARDIM

        AMASYA

        Amasya'da Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya kapsamında bir haftada içinde toplanan soba, gıda, giysi, battaniye ve çocuk bezi bulunan 2 TIR yardım malzemesi dualarla gönderildi.

        Yardım çerçevesinde, 30 ton gıda malzemesi, 125 kömür sobası, 650 battaniye, 480 paket çocuk bezi ile kışlık kıyafet toplanıp yüklendiği 2 TIR Amasya Belediyesi önünden yola çıktı. (İHA)

        6

        ANKARA'DAN DİREK UÇUŞLARA BİR HAVAYOLUNUN DAHA EKLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

        ANKARA

        Ankara'dan direk uçuşların sayısının artması için yapılan girişimlerin bir sonucu daha alınmaya başlandı.

        TAV Havalimanları Pazarlama Müdürü Serkan Karahatay, TAV Havalimanları olarak Çek Havayolları ile çalışmaktan büyük mutluluk duyacaklarını, uçuşlar başlayana kadar da destek olup işbirliklerini devam ettireceklerini vurguladı. (İHA)

        7

        SERİK'İN YENİ MÜFTÜSÜ TOPÇU GÖREVE BAŞLADI

        ANTALYA

        Antalya'nın Serik Müftülüğü'ne atanan Mevlüt Topçu görevine başladı.

        Serik Müftülüğü görevine geçtiğimiz ay veda eden Abdulkadir Karakuş'un yerine Antalya İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu vekaleten atandı. 2013 tarihinde Antalya İl Müftü Yardımcısı olarak görevine başlayan Mevlüt Topçu iki yıldır bu görevi sürdürüyordu. (İHA)

        8

        ARTVİN BELEDİYESİ'NDEN MAHALLELERDE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

        ARTVİN

        Artvin Belediyesi, Kaledibi, Cevizdibi ile Haypet mahallelerinde düzenleme ve merdiven çalışması yaptı.

        Merdiven yapımlarının yanı sıra ekiplerin mahallelerde düzenleme, betonlama ve temizleme çalışmaları da yaptı.(AA)

        9

        KAYMAKAM YÖNDEN, ASKER ADAYLARINI BOŞ ÇEVİRMEDİ

        AYDIN

        Didim Kaymakamı İskender Yönden, askere gidecek gençleri ağırladı. Darbuka ile şarkı söyleyen genci dinleyen Kaymakam Yönden, askere gidecek gençlere yol harçlığı vermeyi de unutmadı.

        Gençlerle birlikte "Benzemez kimse sana" adlı Türk Sanat Müziğini dinleyen Kaymakam Yönden gençlere hayırlı tezkereler dileğinde bulundu.(İHA)

        10

        EĞİTİM DESTEK EVİ ÇOCUKLARA FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR

        BALIKESİR

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediye tarafından ekonomik durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hizmete giren Eğitim Destek Evi 167 öğrenciye eğitim imkanı sağlıyor. (İHA)

        11

        BİLECİK SYDV MÜTEVELLİ HEYETİ SEÇİMİ YAPILDI

        BİLECİK

        Bilecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) 2016 yılında görev alacak Mütevelli Heyeti seçimi gerçekleşti. Okluca Köyü Muhtarı Hüseyin Demiröz 46 köy muhtarından 36'sının oyunu alarak diğer bir Mütevelli Heyeti üyesi seçildi.

        Ayrıca, Arfettin Palacıoğlu ve Şükrü Selöz esnaf kontenjanından SYDV Mütevelli Heyeti üyesi olarak seçildi. (İHA)

        12

        BİNGÖL'E ACİL ÖDENEK GÖNDERİLDİ

        BİNGÖL

        Bingöl'de 5,3, Malatya'da 5 büyüklüğünde meydana gelen depremler ve artçılar sonrası AFAD koordinasyonundaki iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

        Çalışmalar kapsamında, Bingöl Valiliği'ne acil ihtiyaçların karşılanması için ilk aşamada 200 bin TL acil yardım ödeneği gönderildi. (İHA)

        13

        İSKELE YÜRÜYÜŞ PARKURLARINDAKİ ÇÖKMELER ONARILACAK

        BİTLİS

        Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan iskele yürüyüş parkurlarında meydana gelen çökmeler, Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un girişimleri sonucu yeniden onarılarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

        Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, "Adilcevaz ilçemiz sahilinde meydana gelen bu hasarların onarılması işine büyük bir olasılıkla bahar ayında başlamayı düşünüyoruz" diye konuştu. (İHA)

        14

        KARTALKAYA'DA KAYAK SEZONU AÇILDI

        BOLU

        Türkiye'nin en popüler kayak merkezi Kartalkaya'da sezon açıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kayak yaparak sezon açılışını yaptı ve kayak tutkunlarını Kartalkaya'ya davet etti.

        Yılmaz, "Bolu'da her mevsim büyük güzelliklerle yaşanıyor. Şimdi kış mevsimine geçerken, 'en güzel kış manzaraları nerede olur' diye sorun, tek cevabı vardır; Bolu... Kartalkaya kayakseverleri, Gölcük, Abant, Yedigöller fotoğraf meraklılarını bekliyor" dedi. (İHA)

        15

        BUCAK DEVLET HASTANESİ'NE İKİ YENİ CİHAZ

        BURDUR

        Burdur'un Bucak Devlet Hastanesi görüntüleme merkezine ve katarak operasyonları için yeni cihazlar alındı.

        Başhekim Uz. Dr. Nihat Şengeze, "Hastanemize yeni alınan HD kalitesinde görüntü verebilen endoskopi cihazının hastalık teşhislerinin en modern şekli ile tanı konulması açısından çok faydalı olacaktır" dedi. (İHA)

        16

        YENİ ÇALIŞMA KOMİSYONLARI BURSA'YA DEĞER KATACAK

        BURSA

        AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda yeni çalışma komisyonları belirlendi.

        AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa'nın gelişimi adına kurulan komisyonların şehre katkı sağlayacağını söyledi. (İHA)

        17

        HAVA KİRLİLİĞİ ALARM VERİYOR

        ÇANAKKALE

        Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Çanakkale İli Temiz Hava Eylem Planı' Çan ilçesinde özellikle kış aylarında hava kirliliği sınır değerinin aşıldığını ortaya koydu.

        Hazırlanan raporda, önlem alınmadığı takdirde, gelecekte bu kirliliğinin insan sağlığını tehdit edebileceği vurgulandı.

        Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, alınacak önlemleri yerel basın yoluyla halka duyuruulacak. Bütün bu eylemlerin, 2019 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

        18

        ÇANKIRI BELEDİYESİ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

        ÇANKIRI

        Çankırı Belediyesi hazırladığı yenilenebilir enerji kaynağı projesi ile kendi elektriğini üretecek.

        Belediye Başkanı İrfan Dinç, hazırlanan bu projenin belediyenin aylık enerji sarfiyatını yaklaşık olarak karşılayacağını söyledi. (İHA)

        19

        DİN GÖREVLİLERİNDEN TÜRKMENLERE YARDIM

        ÇORUM

        Sungurlu Din Görevlileri ve Emeklileri Derneği, Kızılay Sungurlu İlçe Temsilciliği ile birlikte Bayırbucak bölgesindeki Türkmenler için yardım kampanyası başlatıldı.

        Sungurlu Din Görevlileri ve Emeklileri Dernek Başkanı Yaşar Yıldırım, yardım kampanyası 20 gün boyunca devam edecektir" dedi.(İHA)

        20

        BAŞKAN ZOLAN'DAN TAZİYE MESAJI

        DENİZLİ

        Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Diyarbakır'da yola döşenen bombanın patlaması sonucu şehit olan polisler için taziye mesajı yayımladı.

        Zolan, "Acımız büyük. Ancak hainler bilmelidir ki; ülkemizin birlik ve beraberliğine kast edenlere karşı binlerce yıldır nasıl mücadele ettiysek bugün de yine aynı kararlılıkla mücadele vereceğiz. Türkiye üzerinde hain hedefleri olan herkes bilmelidir ki, mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi. (İHA)

        21

        SUR ESNAFI TERÖR OLAYLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

        DİYARBAKIR

        Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde iş yerini açamayan esnaf iflas etme noktasında olduklarını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

        Yenişehir ilçesinde toplanan Sur esnafı, ortak açıklama yaparak, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. (İHA)

        22

        TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE SAĞLIK RAPORU ZORUNLULUĞU

        EDİRNE

        Mersin'de yaşanan Özgecan Aslan cinayetinin ardından Edirne Belediye Meclisi'nin ticari araç sahipleri ve sürücülerine yönelik alınan tedbir ve düzenlemeler Ocak 2016'da yürürlüğe giriyor.

        Ocak ayında yıllık çalışma ruhsatını yenileyecek olan araç sahipleri ve sürücülerden adli sicil kaydı ve uyuşturucu madde kullanmadığına dair sağlık raporu istenecek. (İHA)

        23

        VALİ ZORLUOĞLU'NDAN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

        Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde vatani görevini yaparken şehit düşen Serkan Adıgüzel'in ailesini ziyaret etti.

        Aile ile uzun süre sohbet eden Vali Zorluoğlu, şehidin yeğenlerine de çeşitli hediyeler verdi. (İHA)

        24

        VALİ KAHRAMAN ÜZÜMLÜ İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

        ERZİNCAN

        Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde incelemelerde bulundu.

        "Üzümlü KÖS Göleti Projesi'nin nemli bir proje olduğuna vurgu yapan Kahraman, her zaman bu projenin takipçisi olduğunu hatırlatarak, bir an önce Üzümlü'ye kazandırılması için gerekli girişim ve desteklerde bulunulduğunu söyledi. (İHA)

        25

        YAKUTİYE EV HANIMLARINI SPOR YAPMAYA ÇAĞIRIYOR

        ERZURUM

        Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi, ev hanımlarına hitap edecek Kadın Spor Eğitim Merkezinin kapılarını açtı.

        Öncelikli olarak şehre uzak mahallelerde oturan, sportif ve sosyal faaliyetlerden yararlanamayan bayanların spor imkanı bulmasını hedefleyen Kadın Spor Eğitim Merkezi, çevresine de farklılık sağlıyor. (İHA)

        26

        'EMİRDAĞ ARAŞTIRMASI' PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğretim üyeleri, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen ''Emirdağ Araştırması'' sempozyumuna katıldılar.

        Projenin amacı: Emirdağ ekonomisinin bölgesel (Eskişehir) ve küresel pazarlara (Brüksel, Gent) entegrasyonunu sağlamak, Emirdağ'a yönelik stratejiler geliştirilmesi olarak açıklandı. (İHA)

        27

        GSO ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

        GAZİANTEP

        Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Aralık ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında yapıldı.

        Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sanayi ürünlerinin ihracatta yüzde 95 pay aldığına işaret ederek, ''Bu da bizim sanayi şehri olduğumuzu gösteriyor. 172 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhraç merkezlerine baktığımızda Ortadoğu ve AB ülkeleri başta geliyor. Daha sonra, Afrika ve Amerika ülkeleri geliyor'' dedi. (İHA)

        28

        KAYMAKAM BİZZAT SÖYLEDİ, OYNADI, ÇEKTİ

        GİRESUN

        Giresun'un Dereli ilçesindeki kaymakamlık görevi sona eren Murat Yıldız, ilçe halkına olan minnettarlığını dile getirmek için bir klip hazırladı.

        Genç kaymakam klipte hem söyledi, hem oynadı hem de bizzat çekim yaptı. ''Doğanın Sesi Dereli" sosyal medya mecralarında büyük ilgi uyandırmaya devam ediyor. (İHA)

        29

        GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ'NDEN İKAMETGAH KAMPANYASI

        GÜMÜŞHANE

        Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane'de yaşayan ancak ikametgahları farklı yerlerde olan vatandaşlara yönelik kampanya başlattı.

        Belediye Başkanı Ercan Çimen, "31 Aralık 2015 tarihine kadar ikametgahını şehrimize taşıyarak Belediyemiz Üniversite Birimine başvuran her vatandaşımıza ve öğrencimize anında hediye çeki verilecektir. Ayrıca 5 laptop, 10 tablet, 10 akıllı telefon, 10 öğrenci bursu ve 200 adet gümüş kart da çekilişle birlikte verilecektir" dedi. (İHA)

        30

        HAKKARİ'DE KARDAN ADAMLI BARIŞ MESAJI

        HAKKARİ

        Hakkari'de yoğun kar yağışının ardından bazı esnaflar yaptıkları kardan adamın üzerine sprey boyayla "Barış, Kardeşlik Olsun" yazarak barış mesajları verdiler.

        Bulvar Caddesi üzerindeki esnaflar adına konuşan Sedat Kaya, esnaf arkadaşlarla boş vaktimizi değerlendirmek için kardan adam yaptık ve üstüne ise 'Barış, Kardeşlik Olsun' yazısı yazıp barış mesajı vermek istedik" dedi. (İHA)

        31

        REYHANLI'DA SUSUZ MAHALLE KALMAYACAK

        HATAY

        Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), mahalleler için yetersiz kalan içmesuyu hatlarına ek yeni hat döşeme çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.

        Genelmüdürlük, mevcut hat üzerine 90'lık borularla 100 metre ilave içmesuyu hattı çekildiğini, ayrıca 10 eve de yeni içmesuyu şebekesi ve abone bağlantısı yapıldığını açıkladı. (İHA)

        32

        VALİ ÖZKAN'DAN 'YURT TEMELİNİ ATIN' TALİMATI

        ISPARTA

        Isparta Valisi Özkan, il özel idaresi arazisine yapılacak olan 5 bin kişilik öğrenci yurt bölgesinde incelemelerde bulundu.

        Vali Özkan yetkililere, yurt yapımının hızlandırılması ve konunun hassasiyetle takip edilmesi talimatını verdi. Bu konuda gecikme ve herhangi bir aksaklık yaşanması halinde ilgili tüm birimler ve görevliler hakkında gerekli müeyyidelerin uygulanacağı uyarısında bulundu. (İHA)

        33

        DANIŞTAY'DAN AKDENİZ BELEDİYESİ'Nİ SEVİNDİREN KARAR

        MERSİN

        Danıştay, Akdeniz Belediyesi'nin iptal ve yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı dava üzerine, Camişerif, Mahmudiye ve Nusratiye mahallelerinde, kentsel sit alanı ve etkileme geçiş alanını da kapsayan bölgenin 'Yenileme Alanı' olarak kabul edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

        Karar, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce, 'Yenileme Alanı İlanı' kullanılarak projeler hazırlanması ve uygulamaya geçirilmesiyle ilgili süreci de etkileyecek. (İHA)

        34

        SELİM TEMURCİ: SEÇİLME YAŞINI 18'E İNDİRECEĞİZ

        İSTANBUL

        AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen, "1071'den 2071'e Gençlik Vizyonu ve Alparslan" konulu söyleşide gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

        İstiklal Marşı'nın 'korkma' ile başladığını belirten Temurci, bu kelimenin en çok gençlere yakıştığını belirterek, "Seçme hakkını 18 yaşına indirdik. Seçilme yaşını da 18'e indireceğiz. Çünkü gençler ülkemizin her şeyidir" dedi.(İHA)

        35

        SIĞINMACILARA YARDIM ELİ UZATTILAR

        İZMİR

        Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat ekiplerinin kurtardığı aralarında çocuk ve bebeklerinde bulunduğu 300'e yakın sığınmacıya, gönüllü bir grup üniversite öğrencisi giyecek ve gıda yardımı yaptı. (İHA)

        36

        TARİHİ AHMET TEVFİK PAŞA KONAĞI YIKILIYOR

        KARS

        Bir zamanlar Kars'ın en güzel tarihi binalarından bir tanesi olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, herkesin gözleri önünde yıkılıyor.

        Kars'ta Tarihi Kars Evleri gibi bir çok tarihi yerin akibetinin aynı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu tür yerlerin ivedilikle koruma altına alınmasını istediler.(İHA)

        37

        DEFNE YAPRAĞI GELİR KAYNAĞI OLDU

        KASTAMONU

        İnebolu'da Defne Yaprağı (Tefrün), köylüye ve vatandaşa yeni bir gelir kapısı oldu.

        Defne Yaprağı ticareti yapan Yavuz Özdemir, İnebolu, Doğanyurt, Cide, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve Türkeli ilçelerinden toplanan tefrün yapraklarını yağ, sabun ve kozmetik ürünlerin yapımında kullanılmak üzere İzmir, Manisa ve Muğla illerine gönderiyor. (İHA)

        38

        ATLASGLOBAL'İN KAYSERİ SEFERLERİ BAŞLADI

        KAYSERİ

        Atlasglobal Havayolları, 14 Aralık 2015 tarihinde İstanbul'dan Kayseri'ye tarifeli seferlere başladı.

        Atlasglobal'in Kayseri uçuşları haftanın her günü İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 19:50'de kalkarak 21:15'de Kayseri'de oluyor; Kayseri'den ise saat 06:45'de kalkarak 08:10'da İstanbul'a varıyor. (İHA)

        39

        KIRKLARELİ VALİSİ ESENGÜL CİVELEK, KÖYLERİ GEZEREK ŞİKAYETLERİ DİNLEDİ

        KIRKLARELİ

        Vatandaşların istek, arzu ve şikayetlerini dinlemek, sorunları yerinde görüp, çözüm yolu bulabilmek için köy ziyaretlerine devam eden Kırklareli Valisi Esengül Civelek, bu kapsamda Merkez ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

        Civelek, tarımdan sağlığa, eğitimden yol yapımlarına, hayvancılıktan sulama alanlarına kadar, köy sakinlerinin isteklerini dinledi ve ihtiyaçların yatırım programları çerçevesinde en kısa sürede giderileceğini ifade etti. (İHA)

        40

        KIRŞEHİR BELEDİYESİ İÇME SUYU ÇALIŞMALARI

        KIRŞEHİR

        Kırşehir Su Temini Sistemi'nin Rehabilitasyonu ve Scada Kurulumu Projesi çalışmaları Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların yüzde 90'lık bölümü tamamlandı.

        Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yüzde 10'luk dilimin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. (İHA)

        41

        ŞEHİT BİNBAŞI KULAKSIZ'IN ADI İÇİN TEKLİF

        KOCAELİ

        Mecliste İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Başiskele'de yer alan Yunus Emre Caddesi ile Döngel mevkii arasında yer alan futbol sahası ve tesislerine Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın isminin verilmesi için teklifte bulunulacak. (İHA)

        42

        KONYA İLE ÇİN ARASINDA EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

        KONYA

        Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çinli işadamları ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

        Yu Hongyang, "Çin Hükümeti Çinli firmaların Türkiye'ye girmesini ve Konya'ya gelmelerini teşvik ediyor. Bizim şirketler de çok istekli" diye konuştu. (İHA)

        43

        MENFEZ ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

        KÜTAHYA

        Tavşanlı Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin geçtiğimiz günlerde Kuruçay yolu üzerinde başlattığı menfez çalışması tamamlandı.

        Mülayim Dede Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Okulu'nun yan tarafında ki yolu kazarak, 2 metre kare çapında menfezler yerleştirdi. Bu menfezlerin üstü kapatıldı ve yol tekrar asfalt atılarak vatandaşların kullanımına açıldı.(İHA)

        44

        BELEDİYE BAŞKANI VAHAP KÜÇÜK, HALK TOPLANTISI YAPTI

        MALATYA

        Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, belediyenin 21 aylık çalışmalarını ile yapılması planlanan projeleri vatandaşlara anlattı. Düzenlenen toplantıya belediyenin ilgili birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Küçük, Doğanşehir Belediyesi'yle ilgili yaptığı açıklamada"icraları kaldırdık ve borçlarımızı ödedik. İtibarımızı geri kazandık ve bundan sonra Allah'ın İzniyle asırlık projeler yapacağız" dedi. (İHA)

        45

        SELENDİ'NİN YENİ NÜFUS MÜDÜRÜ AKTUĞ GÖREVE BAŞLADI

        MANİSA

        Selendi İlçe Nüfus Müdürlüğü görevine atanan Hayrettin Aktuğ, yeni görevine başladı.

        Evli ve iki çocuk babası olan Aktuğ, Selendi'ye atanmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Selendi halkımıza görev süresince en iyi hizmeti verip iyi niyet ve karşılıklı hoşgörü çerçevesinde mesai kavramı gözetmeksizin çalışacağız" dedi. (İHA)

        46

        KSÜ'YE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 50 BİSİKLET

        KAHRAMANMARAŞ

        Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında, Sağlık Bakanlığı'ndan gönderilen 50 adet bisiklet, Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sütçü İmam Üniversitesi'ne (KSÜ) teslim edildi.

        Daha sonra protokol üyeleri öğrencilerle birlikte, "İki Teker, Obezite ve Kalbe Yeter" sloganıyla pedal çevirdi. (İHA)

        47

        BÖLGEYE 4,5 MİLYON TL DESTEK

        MARDİN

        Dicle Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılında uygulanacak olan iki mali destek programı ile ilgili GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile işbirliği protokolü imzalandı.

        Projelerin toplam bütçesinin 4,5 milyon TL olduğu belirtildi. (İHA)

        48

        MUĞLA'YA GÖLET MÜJDESİ

        MUĞLA

        AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın Menteşe, Kavaklıdere ve Fethiye ilçelerinde bulunan 3 gölet projesinin 2015 yılı Ek Yatırım Programına alındığı müjdesini verdi.

        Öztürk, Hasan Özyer'le birlikte bölge insanımızın hayatını kolaylaştıracak yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. (İHA)

        49

        VARTO DEVLET HASTANESİ BİNASI OKULA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

        MUŞ

        Muş'un Varto Devlet Hastanesi eski binası, yapılan protokolle milli eğitim müdürlüğüne devredildi.

        Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner, "Eski devlet hastanemiz boş kaldıktan sonra yaptığımız yazışmalar sonucunda Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği 20 yıllığına bize devredildi" dedi.

        50

        VALİ CEYLAN KAYMAKLI KASABASINI ZİYARET ETTİ

        NEVŞEHİR

        Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan merkez ilçeye bağlı Kaymaklı Kasabasını ziyaret etti.

        Vali Ceylan ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Metin Alkaya, Kaymaklı Belediyesi tarafından kasabada yürütülen "Yeraltı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi Giriş Ünitesi" inşaatını yerinde incelediler. (İHA)

        51

        BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE 10 ZAM

        NİĞDE

        Niğde Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Belediye işçilerine 2016 yılı için yüzde 10 oranında zam verildi.

        Belediye işçilerine verilen yüzde 10 oranındaki zam 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak. (İHA)

        52

        ORDU'DA 898 İŞ YERİ KAPANDI, BİN 746 İŞ YERİ AÇILDI

        ORDU

        Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu'da 2015 yılında 898 iş yerinin kapandığını, bin 746 iş yerinin açıldığını söyledi.

        Bostancıoğlu, "İş yerlerinin kapatılmasında en önemli nedenin ekonomik sıkıntılar" dedi. (İHA)

        53

        EN İYİ ÇAY DEMLEME YARIŞMASI'NDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

        RİZE

        Rize'de Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nda dereceye giren üç yarışmacıya toplamda 500 kilogram kuru çay hediye edildi.

        Koçali'ye 300, 2. gelen Fatma Çalık'a 150 ve 3. gelen Fatma Yanık'a 50 kilogram özel üretilmiş yüksek kalite kuru çay hediye edildi. Yarışmada dereceye girenlere çay ödülleri tutanak ile teslim edildi. (İHA)

        54

        25 ÖĞRENCİ KIŞ KAMPINDA HACKERLERE KARŞI EĞİTİLECEK

        SAKARYA

        Sakarya Üniversitesi, Bilgi Güvenliği Akademisi (BGA) ve Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) "Siber Güvenlik" konusunda kariyer yapmak ve bu konuda uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencilerini 7-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Siber Güvenlik Kış Kampı'na davet ediyor.

        Siber Güvenlik Kış Kampı başvuruları 1 Ocak 2016 tarihine kadar yapılacak. Katılımcılar, bu tarihten sonra gerçekleştirilecek online sınav (yeterlilik sınavı) ile belirlenecek. (İHA)

        55

        BÜYÜKŞEHİR, GÜNEŞ ENERJİSİYLE ELEKTRİK ÜRETECEK

        SAMSUN

        Samsun Büyükşehir Belediyesi enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek "güneş enerjisinden elektrik enerjisi" üretecek.

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, Almanya'nın güneş ışınımını Samsun'dan daha az olmasına rağmen elektrik enerjisi üretiminde güneş enerjisini değerlendirip çok önemli bir ekonomik verimlilik sağlıyorlar. Bu anlamda Samsun'da değerlendirilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel var" dedi. (İHA)

        56

        SİİRT'TE BİR MEZRA KARANTİNAYA ALINDI

        SİİRT

        Siirt merkeze bağlı Demirkaya köyü Akarsu mezrası, bazı küçük ve büyük baş hayvanlarda şap hastalığının görülmesi üzerine karantinaya alındı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, bu konuda Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü personelin görevlendirilerek, gerekli incelemenin başlatıldığını aktardı. (İHA)

        57

        SİNOP CEZAEVİ KALİTESİNİ BELGELENDİRDİ

        SİNOP

        Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu başarılı çalışmalarını İSO 9001 kalite belgesiyle taçlandırdı.

        Belge ve plaket töreninin ardından, tiyatro eğitmeni Bahadır Bulut Benli tarafından çalıştırılan hükümlü tutukluların sergilediği tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. (İHA)

        58

        SİVAS'TA 3 GÜNDÜR UÇAK SEFERLERİ YAPILAMIYOR

        SİVAS

        Sivas'ta etkili olan yoğun sis nedeniyle 3 gündür uçak seferleri iptal edildi.

        Sis nedeniyle 3 gündür kente uçak seferleri yapılamazken bugünde İzmir, Ankara ve İstanbul seferleri gidiş-dönüş olmak üzere iptal edildi. (İHA)

        59

        MALKARA BELEDİYESİ'NE AİT TAŞINMAZLAR SATIŞA ÇIKARILDI

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'ın Malkara İlçe Belediyesi'ne ait 37 adet taşınmazın satışının yapılmasına dair ihale gerçekleştirildi.

        İhale sonucunda Mülkiyeti Malkara Belediyesi'ne ait aşağıda belirtilen 6 adet taşınmazın satışı yapılırken, 31 adet taşınmaza ise iştirak olmadı. (İHA)

        60

        ERBAA'YA HAYVAN PAZARI BORSASI AÇILACAK

        TOKAT

        Erbaa Belediyesi tarafından kurulan Hayvan Pazarı Borsası'nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldığı bildirildi.

        Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan Hayvan Pazarının 4 Ocak'ta hizmete açılacak. (İHA)

        61

        TKDK'DAN ARICILIĞA BÜYÜK DESTEK

        TRABZON

        TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 3. Başvuru Çağrı döneminde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında projesini sunan, Fanus Gıda ve Organik Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. Trabzon'a AB standartlarında bir bal işleme tesisi kazandırdı.

        TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, "yeni destek programımızda da yüzde 18 KDV muafiyeti sağlamaya devam ediyoruz. Tüm arıcıları ve arıcılık yapmak isteyenleri IPARD fonları bitmeden kurumumuza bekliyoruz" diye konuştu. (İHA)

        62

        TUNCELİ'DE 'ENGELLERİ KALDIRALIM PROJESİ' HAYATA GEÇİYOR

        TUNCELİ

        Tunceli'de İş-Kur öncülüğünde "Engelleri Kaldıralım Projesi" hayata geçiyor.

        Sadece engellilerin başvurabileceği TYP programı başvuruları 16-25 Aralık 2015 tarihleri arasında www.iskur.gov.tr web adresinden veya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabilecek. (İHA)

        63

        VİRANŞEHİR'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI PROTESTO EDİLDİ

        ŞANLIURFA

        Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde HDP, DBP ve KJA Cizre, Sur, Silopi, Nusaybin ve Dargeçit'te uygulanan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto etti.

        Yürüyüşe, HDP, DBP ve Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi. (İHA)

        64

        UŞAK'TA YÜKSEK GERİLİM HATLARI ÇALIŞMASI BAŞLADI

        UŞAK

        Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yüksek gerilim hatlarının kaldırılması konusunda çalışmalara başlandığını belirterek; "Kanayan yara haline gelen hatlar kısa sürede şehir dışına çekilecek" dedi.

        Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde büyük sıkıntı arz eden hatlar ile ilgili TEİAŞ ekipleri çalışmalarına başladı. Vatandaşların ve çalışanların can ve mal kaybı yaşamaması için elektrikler kesilirken projenin kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. (İHA)

        65

        TAŞERON İŞÇİLERİNİN KADRO SEVİNCİ

        VAN

        Van'da, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde çalışan 814 taşeron işçisinin kadroya alınması sevinçle kutlandı.

        Yol İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmet Tan ve Yol İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı'nın konuşmalarının ardından kadroya geçen taşeron işçileri tarafından kadroya geçmelerinde emeği geçen protokol üyelerine plaket sunuldu. (İHA)

        66

        PROF. DR. ŞİMŞİRGİL, "TARİHTE OSMANLI DEVLETİ KADAR YANLIŞ BİLİNEN BAŞKA BİR DEVLET OLMADI"

        YOZGAT

        Yozgat'ta "Osmanlıyı Doğru Anlamak" konulu konferans düzenlendi.

        Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil,"Osmanlı'yı Doğru Anlamak" konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihte Osmanlı Devleti kadar yanlış bilinen başka bir devlet olmadığını söyledi. (İHA)

        67

        GENEL MADEN-İŞ SENDİKASI YÖNETİMİ, ARMUTÇUK'TA MADENCİYİ ZİYARET ETTİ

        ZONGULDAK

        Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Şubeler Yönetim Kurulları, Genel Başkan Ahmet Demirci ile birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçilerini ziyaretlerine devam ediyor. (İHA)

        68

        AKSARAY'A 3 MİLYON TL'LİK KAPALI SULAMA TESİSİ

        AKSARAY

        Aksaray'da 430 hektarlık sulama sahasına Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 3 Milyon TL'lik yatırımla kapalı sistem sulama tesisi yapıldı. Tarım arazilerinin sulanması ve su kaybının önlenmesi için son derece önemli olan kapalı sistem sulama tesisi, bölgede bulunan çiftçiler tarafından mutlulukla karşılandı. (İHA)

        69

        BAYBURT ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU (İŞKUR) İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

        BAYBURT

        Bayburt Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanlarınca Toplum Yararına Program kapsamında Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışanlara bilgilendirme ve İş Arama Becerileri semineri düzenlendi. (İHA)

        70

        KARAMAN'DA ENGELLİ VATANDAŞLAR SPORLA BULUŞUYOR

        KARAMAN

        Karaman Belediyesi tarafından Yunuskent Spor Merkezine götürülen engelli vatandaşlar uzman eğitmenlerce spor yapmaları sağlanıyor.

        Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, engelli vatandaşların sosyal yaşamdan kopuk kalmamaları için bir çalışma başlattı. Engelli vatandaşlar haftanın iki günü Yunuskent Spor Merkezi'ne götürülerek spor yapmaları sağlanıyor. Salı ve Perşembe günlerini engelli vatandaşlara ayıran belediye, spor yapmak isteyen engelli vatandaşları belediye otobüsüyle Yunuskent Spor Merkezi'ne götürüyor. (İHA)

        71

        KIRIKKALE'DE YAPI DENETİMİ İÇİN KOORDİNASYON SAĞLANACAK

        KIRIKKALE

        Kırıkkale'de inşaatlardaki kalitenin artırılması, inşaat yapım safhasında iş ve işçi güvenliğinin sağlanması, denetimlerin koordinasyon ve işbirliği içerisinde yapılması amacıyla İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bir toplantı düzenledi.

        Yapı denetim şirketleri, şantiye şefleri ve müteahhitlerin sorumlulukları hakkında bilgi paylaşımında bulunularak, görevlerini aksatan sorumlular hakkında ne tür yaptırımlarda bulunulacağı hakkında yol haritası çizildi. (İHA)

        72

        BATMAN'DA KAYIT DIŞI ÇALIŞAN SAYISI YÜZDE 32'YE DÜŞTÜ

        BATMAN

        Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Batman İl Müdürlüğü, kayıt dışı istihdamla ilgili denetimlerin, her geçen gün daha fazla arttığını ve son 13 yılda kayıt dışı sigortalı gösterilen kişi sayısının yüzde 55'ten yüzde 32'lere düştüğü ifade edildi. (İHA)

        73

        ŞIRNAK'TA OKULLAR ARASI KROS YARIŞMASI YAPILDI

        ŞIRNAK

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Şırnak'ta okullar arası kros yarışması düzenlendi. Yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde düzenlenen yarışmaya 85 sporcu katıldı. (İHA)

        74

        MİLLETVEKİLİ TUNÇ, "ELDEŞ GÖLETİ VE SULAMA TESİSİ İNŞAATI 17 ARALIK'TA İHALE EDİLECEK"

        BARTIN

        AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Eldeş köyünde proje çalışmaları tamamlanan Eldeş Göleti ve Sulama Tesisi inşaatının 17 Aralık'ta DSİ 23. Bölge Müdürlüğü'nce Kastamonu'da gerçekleştirileceğini açıkladı. (İHA)

        75

        TİYATRO İLE İLK KEZ BULUŞTULAR

        ARDAHAN

        Ardahan Orta Oyuncuları tiyatro topluluğu, kırsaldaki köy okullarında okuyan öğrencileri ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturdu. İlk kez tiyatro gösterisi izleyen Ardahan Merkeze bağlı Nebioğlu ile Bayramoğlu köyü ilkokulu öğrencileri heyecanlarını gizleyemedi. Meyve bahçesi adlı Tiyatro oyununu izleyen çocuklar, öğretmenler ve öğrenci velileri, oyunu çok beğendiklerini söyleyerek mutlu bir şekilde ayrıldılar. (İHA)

        76

        IĞDIR'DA LASTİK YAKTIĞI TESPİT EDİLEN 2 İŞLETMEYE CEZA

        IĞDIR

        Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince lastik yaktıkları tespit edilen 2 işletemeye para cezası kesildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, araç lastiklerinin yakılmasıyla hava kirliliği oluştuğundan ve birçok kanserojen gaz açığa çıktığından lastik yakılmasının yasak olduğunu belirtti. (İHA)

        77

        YALOVA MÜZİSYENLERİNDEN KONSER

        YALOVA

        Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, "Yalova Müzisyenleri" projesi RDKM'de düzenlenen konserle sona erdi. (İHA)

        78

        BAŞKAN AKSOY, TBBB YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE YENİDEN SEÇİLDİ

        KARABÜK

        Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Türkiye Belediye Başkanları Birliği (TBBB) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğini bildirdi. (İHA)

        79

        AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ DENETLENDİ

        KİLİS

        İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Şubesi tarafından aile sağlığı merkezlerine 6 ayda bir yapılan izleme ve değerlendirme denetimleri kapsamında Aile Sağlığı Merkezleri denetlendi. Yapılan denetimlerin Kilis merkez ve ilçelere bağlı aile sağlığı (ASM) merkezlerinde devam edeceği bildirildi. (İHA)

        80

        OSMANİYE'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ

        OSMANİYE

        Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, 18 Aralık Cuma günü, Merkez İlçesi Kayalı Köyü ve Çağşak Köyü'ne 09:00-15:00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle, Kadirli İlçesi Kansuküçükateş Mahallesi ve Cemalpaşa Mahallesi'ne 10:00-12:00 saatleri arasında güvenlik çalışması nedeniyle, Yukarıçiyanlı Köyü, Kızyusuflu Köyü, Bahadırlı Köyü, Bekereci Köyü, Çiğdemli Köyü ve Mehedenli Köyü'ne 09:00-14:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek. (İHA)

        81

        DTSO'DA ETKİLİ SATIŞ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

        DÜZCE

        Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın (DTSO) üyelerine yönelik olarak düzenlediği ve Nail Kurtdere'nin eğitmen olarak yer aldığı Etkili Satış Eğitimi tamamlandı. (İHA)