Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Hanuka, başkonsolosun evinde kararlaştırıldı’

        Ümran AVCI/GAZETE HABERTÜRK

        ÖNCEKİ gün Ortaköy’de gerçekleştirilen Hanuka Bayramı renkli görüntülere sahne olmuştu. Devlet erkânının katılımıyla gerçekleşen kutlamada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “O mumlar bundan sonra da inşallah birlik beraberliğin sembolü olarak her sene Ortaköy meydanında yakılacak” derken, Beşiktaş Belediyesi Başkan Danışmanı Rakel Levi de, Başkan Hazinedar’ın önerisiyle hayata geçen kutlamanın Israil Başkonsolosu’nun evinde kararlaştırıldığını söyledi. Beşiktaş Belediye Başkanı Danışmanı Rakel Levi fikrin doğduğu geceyi şöyle anlattı: “Israil Başkonsolosumuz Shai Cohen’in evinde bir Hanuka mum yakma töreni vardı. Bu fikir orada doğdu. Sohbet sırasında Türk Musevi Cemaati Başkanı Ishak Ibrahimzadeh ‘New York’ta, Londra’da, Paris’te dünyanın her yerinde Hanuka Bayramı meydanlarda kutlanıyor’ diyerek bir hayali dile getirdi. Başkanımız Murat Hazinedar da, ‘Neden biz bunu Beşiktaş’ta, Ortaköy’de yapmayalım?’ dedi. Hahambaşımız ve cemaat başkanımızın da buna önderlik etmesi ve desteğiyle biz bu organizasyonu gece gündüz çalışarak üç gün gibi çok kısa bir sürede gerçekleştirdik. Yani her şey, ‘Istanbul’da da yapılabils’e hayalinin sesli olarak dile getirilmesiyle doğdu” dedi.

        ORTAKÖY 3 DİNİ DE BULUŞTURUYOR

        Levi, “Ezan sesinden sonra programımız başladı. Ortaköy’ün seçilmesinin nedeni de üç dini toplaması. Hem Hıristiyanların, hem Musevilerin hem Müslümanların yaşadığı bir topluluk olması sebebiyle Ortaköy bu anlamda sembol olan bir yerdi ve Ortaköy’ün seçilmesi çok önemliydi” diye konuştu.

        “AĞLAYANLAR OLDU”

        “Hanuka’da çok duygulandım” diyen Levi ekledi: “Herkesin hayali olan bir şeydi. Hahambaşımızın gözlerindeki o mutluluk, bir ilki yaşaması harikaydı. Çok ağlayan oldu. Ben mum yakmak için kalktığımda o tabloyu görünce gözyaşlarımı tutamadım.” Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, “Hanuka Bayramı’nı ilk gün ben teklif ettim. Türkiye’ye bu kadar bağlı toplum bir kesiminin inancı gereği bayramını bizim bayramımız gibi kutlamamızın olumlu olacağını düşündüm. Açıkçası beklentimin üzerinde olumlu bir tepki aldık. O mumlar bundan sonra da inşallah birlik beraberliğin sembolü olarak her sene Ortaköy meydanında yakılacak” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ