Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ak Parti'li vekillerden yeni Anayasa temennisi

        GAZETE HABERTÜRK

        AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan TBMM Anayasa Komisyonu’nda üyeler, yeni çalışma dönemiyle ilgili temennilerini dile getirdi. Komisyonun AK Partili üyeleri Yusuf Başer “78 milyonu kucaklayan ve ‘İşte aradığım anayasa bu’ diyebileceğimiz Anayasa temenni ediyorum”, Mustafa Köse “Bizden önce Anayasa komisyonları Anayasa yapmayarak tarihe geçti, inşallah biz yaparak tarihe geçeriz”, İbrahim Halil Fırat “İnşallah yeni Anayasa yapmak bize nasip olur”, Kemalettin Yılmaztekin “Milletin tapusu hükmünde olacak Anayasa’ya bizler imza atmalıyız” ifadelerini kullandı. Reşat Petek ise komisyon çalışmalarının, sivil Anayasa hazırlanması çabalarına vesile olmasını istedi.

        CHP’li Bülent Tezcan komisyonun hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve demokrasi alanlarıyla yasama organının yürütmeyi etkin bir şekilde denetlemesi, demokrasinin yerleştirilmesi süreçlerine katkı sunması gerektiğini belirtirken, MHP Milletvekili Mehmet Parsak “Anayasa’yı değiştirmek bahanesiyle Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile diğer başka maddelerinde ifadesini bulan, bizim kırmızı çizgiler olarak belirttiğimiz hususlar ile milli birliğimiz, bütünlüğümüze yönelik maddelerde herhangi bir değişiklik yapılmadan, hatta tartışılmadan diğer maddelerin değiştirilmesi gerektiği düşüncesine biz de katılıyoruz” dedi. HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş çoğulcu ise kapsayıcı, Türkiye’nin ihtiyaçlarına yanıt olabilecek Anayasa yapılmasını diledi

        YENİ ANAYASA YAPILMASINI ÇOK MÜMKÜN GÖRMÜYORUM

        Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığı döneminin siyasi hayatının en sıkıntılı dönemi olduğunu söyledi, “Masa devrilmesin, masada problem çıkmasın diye çekmediğimiz sıkıntı kalmadı” dedi. Yeni Anayasa yapılmasının mevcut şartlarda çok mümkün olmadı- ğını düşündüğünü kaydeden Çiçek, “Partiler uzlaşma komisyonu gibi fiyakalı bir komisyon kuracaksa Allah aşkına birbiriyle uyuşan isimleri seçsinler. Aksi takdirde şeytan taşlamaktan tavaf yapmaya vakit kalmıyor” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ