Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Eren Erdem: Erdoğan'dan yaptığı açıklamalar nedeniyle özür bekliyorum

        CHP milletvekili Eren Erdem, Russia Today'e verdiği demeç nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik, "Sen nasıl olur da bu ülkeyi bu devleti, Suriye gibi, katil Esed'in, başında olduğu bir terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabilirsin. Bunu partisi içinde barındırabilenlere, şahsım ve milletime yazıklar olsun diyorum" sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Eren Erdem açıklamasında, "Erdoğan yalan söylediği yetmezmiş gibi bir de utanmadan bir de partime talimat veriyor. Şahsıma saldıran diğer şahsiyetler dahil, tüm bunların hesabı yargıda sorulacaktır. Ama öncesinde Erdoğan'dan yaptığı açıklamalar nedeniyle özür bekliyorum" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Konya'da yaptığı konuşmada, Suriye'deki IŞİD üyelerinin Türkiye'den kimyasal silah olarak kullanılan sarin gazı hammaddesi aldığı iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e de tepki göstermişti. Erdoğan, "Bu ülkede Cumhuriyetle yaşıtım diyen bir partinin bir milletvekili, yabancı bir televizyon kanalında kendi devletini terör örgütlerine, kimyasal vermekle suçlayacak kadar ihanet çukuruna batabiliyor. Mensubu olduğu bir partiden bir ses var mı? Neyi bekliyorlar. Bu nasıl bir ihanettir. Sen nasıl olur da bu ülkeyi bu devleti, Suriye gibi, katil Esed'in, başında olduğu bir terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabilirsin. Bunu partisi içinde barındırabilenlere, şahsım ve milletime yazıklar olsun diyorum" demişti.

        CHP milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı. Türkiye üzerinden Suriye'deki radikal terör gruplarına sarin gazı sevkiyatı yapıldığını söyleyen Erdem'in Russia Today'e verdiği röportajda "Sarin gazının tüm kimyasal maddeleri Avrupa'dan temin ediliyor. Batılı kaynaklar Suriye'de kimlerin sarin gazı saldırısı gerçekleştirdiğini çok iyi biliyorlar. Batılı kurumlar bur tarz ilişkileri sorgulamak zorundalar" ifadesini kullandığı belirtildildi. Erdem, Russia Today'e verdiği demeçte AKP'nin teröristlere sarin gazı verdiğine yönelik tek bir cümlenin bile bulunmadığını belirtti.

        KILIÇDAROĞLU: EREN ERDEM'E GÜVENİRİM

        Dün katıldığı bir TV programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ise "Eğer Eren Erdem, Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladıysa ben onu partide tutmayacağım. Ama eğer suçlamadıysa Sayın Cumhurbaşkanı Eren Erdem'den özür dileyecek mi? Cumhurbaşkanı bu konuyu açarken metni alıp okuması lazım. Suçlayacaksa Başsavcılığı suçlayacak. Eren Erdem'e güvenirim, ne konuştuğunu bilen bir insan. Bu konuda daha önce soru önergesi vermiş, tutanaklar meydanda, iddia savcının iddiası" açıklasında bulundu.

        EREN ERDEM: ÖZÜR BEKLİYORUM

        CHP'li Erdem, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilerek ya da bilmeyerek önce şahsıma sonra CHP'nin muhalif iradesine saldırmıştır. Hiçbir demecimde AKP'nin IŞİD'e sarin gazı verdiğini belirtmediğim açıktır. İddianamede kimyasal maddelerin Avrupa'dan temin edildiğini ve Türkiye üzerinden teröristlere aktarıldığını görüyoruz. Ne dediğimi dahi dinlemeden, verdiğim soru önergelerini ve düzenlediğim basın toplantılarımı bile incelemeden, iftira ve hakaretle şahsıma saldırılıyor. Erdoğan yalan söylediği yetmezmiş gibi bir de utanmadan bir de partime talimat veriyor. Şahsıma saldıran diğer şahsiyetler dahil, tüm bunların hesabı yargıda sorulacaktır. Ama öncesinde Erdoğan'dan yaptığı açıklamalar nedeniyle özür bekliyorum" dedi.

        GÜRSEL TEKİN: GERÇEK ORTAYA ÇIKACAKTIR

        CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Türkiye'yi suçlamadığını sadece bazı firmalardan bahsettiğini ileri süren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise "Bu konudaki belgelerin incelenmesi halinde gerçek ortaya çıkacaktır" diye konuştu. Erdem'in doğrudan Türkiye'yi suçlayan bir ifadesinin olmadığını Erdoğan'a bu konuda yanlış bilgi verildiğini söyleyen Tekin, o gazların Türkiye üzerinden gittiğini iddia etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ