Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has için tören düzenlendi

        23. Sınır Tümen Komutanlığında yapılan törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de katıldı.

        Orgeneral Akar, tören alanına gelişinde, birlikte görev yapan askerlerin çocuklarını sevdi. Komutanların tören alanındaki yerlerini almasının ardından, Has'ın naaşı tören mangasının omuzlarında alana getirildi. Naaşın katafalka konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

        Şehit Uzman Çavuş Has'ın öz geçmişinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılan konuşmada, "TSK, Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren TSK'nın, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceği bilinmelidir" ifadesi kullanıldı.

        Okunan duanın ardından şehidin naaşı, tören mangasının omuzlarında helikoptere taşındı. Bu sırada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve komutanlar selam durarak şehidi uğurladı.

        Törenin ardından Has'ın naaşını taşıyan helikopter, Şırnak'tan ayrıldı.

        OSMANİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

        Osmaniye Devlet Hastanesi'nden alınan Serkan Has'ın cenazesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki baba evine son kez getirildi. Burada bir süre bekletilen cenaze Asri Mezarlığa getirildi. Osmaniye Valisi Kerem Al, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, ailesi ve yaklaşık 1000 kişi katıldığı törende bir süre önce yaralamalı kavgaya karıştığı için tutuklanan ve cenaze nedeniyle cezaevinden izinli çıktığı belirtilen baba MustafaHas, oğlunun tabutuna sarıldı.

        Osmaniye Hal Müdürlüğü'nde işçi baba Mustafa Has, "Ben şehit babasıyım, cezaevinde yatıyorum. Bunu da yazın" diye konuştu. Kavga ile ilgili detaylı bilgi verilmezken güçlükle ayakta duran babaya askerler destek olmaya çalıştı.

        İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenazesi namazının ardından şehit Serkan Has'ın naaşı mezarlık içindeki Garnizon Şehitliği'ne götürüldü. Mezarın yanına indirilen tabuta kapanan kız kardeşi Perihan Has, "Ağabey kalk. Annem, babam kardeşlerim yanına geldi" diye feryat etti.

        Bir hafta önce yıllık iznini kullanıp görev yerine dönen oğlunun tabutuna sarılan anne Şerife Has da yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehit cenazesi dualarla toprağa verildi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DANTAZİYE TELGRAFI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has'ın ailesine başsağlığı diledi.

        Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has'ın ailesine başsağlığı telgrafı gönderdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ