Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ağbal: Beraberliğe, istikrara ihtiyaç var

        Vali Yusuf Odabaş'ı makamında ziyaret eden Bakan Ağbal, Bayburt'un gelişmesi için tüm kesimlerle sürekli proje arayışı içinde olduklarını belirtti.

        Ağbal, bu yöndeki çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurgulayarak, "Bayburt'u sosyal, ekonomik ve eğitim yuvası olarak geliştirmek için önemli fırsatlarımız var. İnsanlarımız için daha yaşanabilir, daha güzel bir Bayburt tek hayalimiz. Birlik ve beraberlik sayesinde güzel çalışmalar ortaya çıkaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

        Vali Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun'un da yer aldığı ziyaretin anısına Bakan Ağbal'a deri işlemeli bir tablo hediye etti.

        Daha sonra Demirözü ilçesine geçen Bakan Ağbal, Kaymakam Zihni Yıldızhan ve Belediye Başkanı Selami Ersen'i makamında ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

        İlçe merkezindeki çay ocağında vatandaşla bir araya gelen Ağbal, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'ye istikrar getirdiğini ifade ederek, "AK Parti yeniden güçlü bir şekilde iktidar oldu. Güçlü bir hükümet kuruldu. Parlamentoda AK Parti güçlü bir çoğunlukla önümüzdeki 4 yıla ilişkin yeni bir ufuk, yeni bir vizyon ortaya koydu" değerlendirmesinde bulundu.

        Ağbal, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde çok şey söylendiğine ve yapıldığını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bunlara rağmen milletimizin sağduyusu bir defa daha galip geldi. Türkiye'yi içeride, dışarıda çok daha güçlü bir şekilde yeniden, kaldığı yoldan devam edecek şekilde imar etti. Allah hepinizden razı olsun. Her iki seçimde de bizlere teveccüh gösterdiniz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, AK Parti'ye, bizlere kalbi olarak büyük teveccüh gösterdiniz. 1 Kasım seçimleri neticesinde Rize'den ve Konya'dan sonra Türkiye birincisi olduk, bu sizlerin sayesinde oldu. Artık bu dönemde bize düşen, el ve yürek birliğiyle sizlerin destek ve dualarıyla hem Bayburtumuz hem de ülkemiz için çok daha güzel işler yapmaktır."

        '1 KASIM SEÇİMLERİNİN ESAS GALİBİ MİLLETTİR'

        Bakan Ağbal, ziyaretleri kapsamında Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan'ı ve Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk'ü de ziyaret etti ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

        Ağbal, ilçe esnafını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

        Maliye Bakanı Ağbal, burada yaptığı konuşmada da 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'de yepyeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizlik ortamı, 1 Kasım seçimlerinde Allah'ın lütfü, milletimizin sağduyusuyla ortadan kalktı. AK Parti güçlü bir şekilde yeniden hükümet oldu, parlamentoda güçlü bir sandalye çoğunluğunu elde etti. Bu, özellikle dünyanın bu kadar karışık olduğu bir dönemde son derece önemli. Türkiye'nin böyle bir dönemde daha güçlü olmaya ihtiyacı var. Birliğe, beraberliğe, istikrara ihtiyacı var."

        Bakan Ağbal, 1 Kasım seçimlerinin esas galibinin millet olduğuna dikkati çekerek, "Bu süreçte, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında olanları gördünüz. Hep beraber yaşadık. Hep beraber tedirgin olduğumuz günleri hatırlıyorum. Aydıntepe'ye ne zaman gelsem konuştuğumuz konuları hatırlıyorum. Allah'a şükürler olsun onların hepsi geride kaldı" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ