Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cinayet şüphelileri Konya'da yakalandı! Mevlana'yı ziyarete gelmiştik dedi

        Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 5.5 ay önce iki aile arasında park meselesi nedeniyle çıkan çatışmada 1 kişinin öldüğü ve 1'i asker 9 kişinin yaralanması olayına karıştıkları tespit edilen 3 şüpheli, Konya polisi tarafından bu sabah yapılan operasyonda saklandıkları evde yakalandı.

        Olay, 3 Temmmuz 2015 günü saat 07.00 sıralarında Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Aydıntepe Köyünde meydana geldi. İddiaya göre akraba oldukları öğrenilen ve 17 yıldır aralarında husumet bulunan Kılıç aileleri arasında park meselesi nedeniyle tartışma çıktı. 56 yaşındaki Halis Kılıç yapılacak olan parkın torunlarının daha rahat oyun oynayabilmesi için kendi arazisine yakın olan bir yerde yapılmasını istedi.

        58 yaşındaki Cemil Kılıç'ın buna itiraz etmesi üzerine kavga çıktı. Bunun üzerine karşılıklı silahların çekildiği çatışmada kavgaya müdahaleye gelen 1'i asker,9'u kavgaya karışan olmak üzere 10 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar Ağrı merkez ve çevre illerdeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Cemil Kılıç yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

        10 İLDE SAKLANMIŞLAR

        Çatışma sonrası olaya karıştıkları tespit edilen Halis Kılıç, oğlu 26 yaşındaki Nimet Kılıç ve yeğeni 30 yaşındaki Erkan Kılıç, olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri şüphelilerin kaçabilecekleri adresleri belirleyerek o illerin emniyet müdürlüklerine yazı gönderdi.

        Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin 3 gün önce Kayseri ilinden Konya'nın Karatay ilçesindeki akrabalarının yanına geldiklerini belirledi. Ekipler bu sabah, bugüne kadar 10 ilde saklanan 3 kişiyi Haciveyiszade Mahallesi'ndeki adrese yaptıkları operasyonda gözaltına aldı.

        O PARK HİÇ YAPILMAMIŞ OLSAYDI

        Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Baba Halis Kılıç, verdiği ifadesinde, "Olaydan sonra yaralı oğlumu Erzurum'daki hastaneden kaçırdım. Daha sonra iki aile arasında husumet çıkacağı düşüncesiyle çok sayıda ildeki akrabalarımızın yanında saklandık. Kayseri'den Konya'ya gelmiştik.

        Park meselesi nerdeniyle kavga çıkmıştı. Ben torunlarım daha rahat oynasın diye parkın bizim toprağımıza daha yakın bir yerde olsun istedik. Sonra kavga çıktı. O park hiç yapılmasaydı, torunlarımızda hiç oynamasaydı da bunlar olmasaydı." dediği öğrenildi.

        'MEVLANA'YI ZİYARETE GELDİK'

        Diğer şüphelilerin ifadesinde ise "Biz Konya'ya Mevlana'yı ziyaret etmek için geldik" dedikleri öğrenildi. Halis Kılıç, sağlık kontrolü çıkışı basın mensuplarının neden öldürdünüz? sorusuna ise, 'Öldürdüm işte' diye cevap verdi.

        Şüpheliler işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ