Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel oldu

        İzmir CHP'nin gergin il kongresinde, oyların büyük çoğunluğunu alan Alaattin Yüksel başkan seçildi.

        İzmir CHP'de, haftalardır süren yarışın galibi belli oldu. Kavga ve gerginliğin tavan yaptığı kongre, Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşti. Oy verme işlemi ise gece saat 04.45 sıralarına kadar sürdü. Seçimler, parti tüzüğünde olduğu gibi çarşaf listeyle yapılırken, kongrede Nevzat Kavalar ve Alaattin Yüksel yarıştı. Yapılan sayımlarda ise 281 oy alan Alaattin Yüksel, CHP İzmir'in yeni başkanı oldu. Seçimlerde Kavalar ise 269 oyda aldı. Büyük çekişmeye sahne olan kongrede 28 oy geçersiz çıktı, 48 delege ise oy kullanmadı.

        NE DEDİLER?

        Çıkan sonuç sonrası konuşan Alaattin Yüksel, yarışın kaybedeni olmadığını ifade ederek, "Nevzat Başkan kazansaydı da birlikte çalışacaktık, şu an da birlikte çalışacağız. Zaten kendisi ilçe başkanımız. Çalışmaya da yönetim kurulundan başlayacağız" dedi.

        Nevzat Kavalar ise, "Yarışın kaybedeni kazananı yok. Parti hepimizin. Herkes partinin ileriye gitmesi için çalışacak. Tebrik ediyorum" şeklinde konuşurken, 'İlçe başkanlığından istifa edecek misiniz' sorusuna ise "Hayır, istifa etmeyi düşünmüyorum" yanıtını verdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ