Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hasan Ferit Gedik'in annesi: Biraz mutluyum

        Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı davanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Gedik'in annesi Nuray Meray, "Tahliye olmadığı için biraz mutluyum" dedi.

        Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hasan Ferit Gedik davası, 29 Şubat 2016 tarihine ertelendi. Duruşmaya tutuklu yargılanan 8 sanık katılırken, sanıkların tutukluluklarının devamına karar verildi. Davanın ardından bir açıklama yapan Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray, bugün çete lideri oğluma 'terörist' dedi. Biz de tabi karşılığını verdik. Bu arada bir kargaşa, tartışma yaşadık. Bugün davamız kısa sürdü ama en azından tahliyemiz olmadığı için biraz olsun mutluyum. Davamız 29 Şubat'a ertelendi" dedi.

        Avukat Şükriye Erdem ise, "Bir takım ara işlemler yapılıyor. Bu yüzden dava ertelendi. Duruşmamızda tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verildi. Çünkü kalan sanıkların her birinin çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunuyor. O sebeple kesinlikle tahliye verilemeyecek kişiler kalmıştı. Tahliye edilen bazı isimlerin de tekrar tutuklanmasını talep ettik, ancak bu talebimiz reddedildi" şeklinde konuştu.

        Açıklama sırasında pankart açan gençlere ise polis uyarıda bulundu. Pankart kaldırıldıktan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ