Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP 4 komisyon kurdu

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP, hükümeti “izleme”ye aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kurulan iş güvenliği, milli eğitim, sağlık, kadın ve çocuk hakları konulu komisyonlar hükümeti yakın markaja alacak. Komisyonlara ilişkin listeleri bir yazıyla vekillere bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu komisyonların, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşeceğini, bilgi alacağını, ortak çalışmalar yapacağını belirtti.

        Komisyonların, bizzat yerinde inceleme ve tespitlerde bulunacağını, raporlar hazırlayacağını kaydeden Bekaroğlu, “Medya aracılığıyla sorun ve çözüm önerileri kamuoyuna duyurulacak. Bu konuları Meclis gündemine getireceğiz” dedi.

        ‘TUTUMU ELEŞTİRİYORUZ’

        Bekaroğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ise Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi yönünde atılan adımları değerlendirdi “İsrail ile ilişkiler geçmişte iç politikanın parçası haline getirildi.

        Şimdi ise İsrail ile dostluk kuruluyor. ‘Niye kuruluyor?’ diye bir şey söylemeyiz. Biz, bütün ülkelerle iyi ilişkiler kurulmasından yanayız ama hükümetin uç noktalarda gezen ve uluslararası ilişkileri iç politika malzemesi yapan tutumunu eleştiriyoruz” dedi.

        ÜYELER VE ALANLARI

        İŞ GÜVENLİĞİ: Mehmet Bekaroğlu, Yaşar Tüzün, Burcu Köksal, Mehmet Göker, Ali Hakverdi, Ünal Demirtaş, Musa Çam. Alan: İş kazaları, meslek hastalıkları, riskli işyerleri.

        EĞİTİM: Gaye Usluer, Selina Doğan, Lütfi Baydar, Namık Havutça, Kadim Durmaz, Özcan Purçu, Sibel Özdemir. Alan: Sistem, öğretmen, öğrenci, veli sorunları.

        SAĞLIK: Nurettin Demir, Niyazi Nefi Kara, Murat Emir, Erkan Aydın, Ali Şeker, Ceyhun İrgil, Çetin Arık. Alan: Sistem, hastaneler, hasta ve engelli hakları.

        KADIN VE ÇOCUK: Candan Yüceer, Burcu Köksal, Sibel Özdemir, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Onursal Adıgüzel, Elif Türkmen, Cemal Okan Yüksel. Alan: Kadın ve çocuk hakları.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ