Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Muhsin Yazıcıoğlu davasında poster gerginliği yaşandı

        BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bindiği helikopterin, Göksun İlçesi'nde düşmesi sonucu 5 kişi ile birlikte ölümünde, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Dursun Özmen'in yargılanmasına devam edildi.

        Duruşma öncesi Yazcıoğlu'nun posterini adliyeye koymak isteyenler ile engel olmayan çalışan polisler arasında gerginlik çıktı. Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin 25 Mart 2009'da hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye, Yazıcıoğlu'nun yaralı kurtulduğu bilgi notunu gönderen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla açılan davanın yedinci duruşması Kahramanmaraş Adliyesi'nde başladı.

        7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra başlayan duruşmaya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile avukatlar ve partililer katıldı.

        Mustafa Destici, adliye binası önündeki partililerle selamlaştıktan sonra içeriye girdi. Destici'nin ardından bazı partililer, Muhsin Yazcıoğlu'nun dev posterini de adliyeye koymaya çalıştı.

        Güvenlik barikatında üst araması yapıldıktan sonra içeri alınan partililere, polisler tarafından posterin alınamayacağının söylenilmesi üzerine taraflar arasında tartışma çıktı.

        Gerginlik, grubun içeri alınmayan Yazıcıoğlu'nun posterini bırakarak içeri girmesiyle son buldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ