Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Sayıştay cübbesi giydi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu süreçte özellikle hantal, vatandaşına yük olan, buyurgan, kendini patron gören bir devlet yapısından 78 milyona aynı nazarla bakan, hızlı ve etkin hizmet üreten, hizmetkar devlet anlayışına geçmiş bulunuyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesini çalışmalarımızın odağına yerleştirdik" dedi.

        Sayıştay Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı hizmet binasına gelişinde Sayıştay Başkanı Recai Akyel, başkan yardımcıları ve bölüm başkanları tarafından karşılandı.

        Akyel'in takdimiyle "Sayıştay cübbesi" giyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasını yapan Recai Akyel'in ardından, Genel Kurula hitap etti.

        Sayıştay Genel Kurulu toplantısının başarılı geçmesi, hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Erdoğan, Sayıştay mensuplarıyla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yeni cübbe giyen 7 Sayıştay üyesini de tebrik etti.

        "BUYURGAN DEVLET YAPISINDAN HİZMETKAR DEVLET ANLAYIŞINA GEÇMİŞ BULUNUYORUZ"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 153. kuruluş yıl dönümününü kutladıkları Sayıştay'ın, kurulduğu günden beri kamu kaynaklarının doğru, etkin ve verimli şekilde kullanılması konusunda çok önemli görevler ifa ettiğini vurgulayarak, "Sayıştayın yetişmiş kadroları itibariyle, disiplinli çalışma düzeniyle ülkemizdeki diğer kurumlara da örnek olduğuna inanıyorum. Bu süreçte özellikle hantal, vatandaşına yük olan, buyurgan, kendini patron gören bir devlet yapısından 78 milyona aynı nazarla bakan, hızlı ve etkin hizmet üreten, hizmetkar devlet anlayışına geçmiş bulunuyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesini çalışmalarımızın odağına yerleştirdik" diye konuştu.

        "Bu dönemde ülkemizin katettiği mesafeyi uzun uzun anlatacak değilim. Ama bu başarının sadece bizimle sınırlı kalmadığını, tüm dünyanın dikkatini çektiğini biliyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Nitekim dünyanın birçok ülkesinden uzmanlar gelip ülkemizin dönüşüm sürecini, bu başarının nasıl gerçekleştiğinin hikayesini yerinde inceliyor, anlamaya çalışıyor" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Sayıştay'a yeni seçilen İsmail Aktaş, Mehmet Akif Umay, Sema Küçük, Abdullah Doğru, Ali Özek, Ahmet Gümüş ve Osman Kaya'ya cübbelerini giydirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ