Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülend Ulusu son yolculuğuna uğurlandı

        12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Kenan Evren tarafından hükümet kurma yetkisi verilen eski başbakanlardan emekli Oramiral Bülend Ulusu, son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazına çok sayıda emekli asker ve Ulusu'nun yakınları katıldı.

        Bülend Ulusu için ilk tören Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'nda yapıldı. Ulusu'nun cenazesi buradan alınarak Şişli Teşvikiye Camii'ne getirildi. Ulusu'nun kızı Nurgün Balkanlıoğlu, damadı Hasan Balkanlıoğlu ve torunu taziyeleri kabul etti. Ulusu'nun silah arkadaşları ve o dönemde beraber çalıştığı mesai arkadaşları son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

        Ulusu'yla aynı dönemde çalıştıklarını belirten Nevzat Ayaz, "Her yönüyle vatana, millete, bağılı ve saygınlığı olan bir insandı. Paşamızı bir asker gibi mütalaa etmemek lazım. Kendileri vatanını milletini çok seven büyük hizmetler eden birisiydi. Ailesine başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

        Cenazeye, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, eski İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, emekli Orgeneral Çevik Bir, iş adamı Bülent Eczacıbaşı, İnan Kıraç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İrfan Tınaz, Işık Biren ve çok sayıda emekli asker katıldı.

        Ulusu'nun cenazesi, namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ