Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Efkan Ala: Kimse hendek kazanlara omuz vermesin

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Demokrasinin, gelişmenin, kalkınmanın önüne kimse hendek kazmasın, hendek kazanlara omuz vermesin, onların arkasında durmasın. Meseleleri, problemleri çözme yolu siyasettir" dedi.

        Ala, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile özel uçakla Mardin Havalimanı'na geldi.

        Havalimanında AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, vali yardımcıları ve bir grup vatandaş tarafından karşılanan Ala, daha sonra beraberindekilerle kent merkezine geçti.

        Cuma namazını Ulu Cami'de kılan ve esnaf ziyaretinde bulunan Ala, vatandaşlarla sohbet etti. Ala, kendisini hacca göndermesini isteyen 82 yaşındaki Gurbet Olgaç'a, bu talebi yerine getirme sözü verdi.

        Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı uygulama oteline dönüştürülen tarihi PTT binasını da gezen Ala, yetkililerden bilgi aldı.

        Ala, daha sonra yaptığı açıklamada, Mardin'in "tarihin insanlarla konuştuğu" bir şehir olduğunu söyledi.

        Mardin'in, tarihi kimliği ve turizmiyle bölgenin lokomotifi olduğunu belirten Ala, şöyle devam etti:

        "Mardin, geçen senelerde 1 milyona kadar ulaşmış bir ziyaretçi potansiyeline sahip. Bugünlerde Türkiye'nin gündemini de işgal eden terör hadisesinden dolayı bu yakaladığı ivmeyi maalesef kesintiye uğrattılar. Türkiye'nin gelişmesini, demokrasinin, ekonomimizin gelişmesini, sosyal refahımızın artmasını, Türkiye'nin gerçekten hedeflediği istikamete doğru hızlı bir biçimde gitmesini hendekler, bombalar ve çeşitli terörist saldırılarla engellemeye çalışıyorlar ama ne bu bölge bunu hak ediyor ne de Türkiye hak ediyor. Önümüzdeki dönemin, Mardin, Nusaybin, Derik ve Dargeçit için, hepsi için çok daha iyi olacağını biliyoruz, onun için çaba sarf ediyoruz. Bu iyi gidişatı, Türkiye'nin gelişmesini, yüzde 49,5 bir istikrarla önündeki 4 yılı reform üstüne reformlar yaparak geçirmeyi hedeflemiş bir Türkiye'yi engellemeye çalışanlara, terörist yöntemlerle, terör faaliyetleri ve saldırılarla engellemeye çalışanlara karşı topyekun birlikte olmalıyız."

        "ÜMİTLERİN ÖNÜNE HENDEK KAZMAMAK LAZIM"

        Ala, bölgede yüreklerin "ama"sız, "fakat"sız beraberce çarpması gerektiğini vurguladı. Bu birlikteliğin sağlanmasına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Ala, Türkiye'nin şimdiye kadar pek çok sorununu aştığını, birlik ve beraberlikle terör meselesini de aşıp yoluna devam edeceğini dile getirdi.

        Bölge insanının geleceğe umutla baktığının altını çizen Ala, "Demokrasinin, gelişmenin, kalkınmanın önüne kimse hendek kazmasın, hendek kazanlara omuz vermesin, onların arkasında durmasın. Meseleleri, problemleri çözme yolu siyasettir. Parlamentoda bugün her şey konuşulabilmektedir, her mesele gündeme getirilebilmektedir" diye konuştu.

        Meseleleri şiddetsiz, saldırısız, bombasız halletmenin enstrümanının söz, konuşma ve tartışma olduğuna dikkati çeken Ala, Türkiye'nin bugün geldiği noktanın önemli olduğunu belirtti.

        İçişleri Bakanı Ala, şunları kaydetti:

        "Ümitlerin önüne hendek kazmamak lazım. Bu hendekleri biz doldururuz. AK Parti Hükümet'i olarak iki hususta son derece kararlıyız. Birincisi, Türkiye'yi geliştireceğiz. Ekonomisiyle, demokrasisiyle, sosyal refahıyla, yatırımlarıyla Türkiye, dünyanın en önemli ülkelerinden biri olacak. 2023 hedeflerine doğru kesinlikle ısrarlı ve kalıcı bir iradeyle devam edeceğiz. İkincisi de terör olduğu sürece terörle mücadelede kesintisiz sürecek ve bu terörün Türkiye'nin gündeminden çıkması için mücadele edeceğiz. Her iki alanda da elimizden geleni yaparken bunu 78 milyon için yapıyoruz. Topyekun hareket etmenin çok önemli olduğunun altını çiziyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ