Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Eski CHP'li Karayalçın: Yüzde 25'i aşma imkanı yok

        CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, özeleştiri yaparak il başkanlığı görevinden ayrıldı. Karayalçın, "Sorunlarını aşamayan CHP'nin yüzde 25'leri geçmesinin imkânı yok. Bu sorunların başında, CHP'nin sol yanının yetersizliği geliyor. Ayrıca örgüt yapımız yetersiz ve siyasetin finansmanı konusunda eksik kalıyoruz." dedi.

        CHP İstanbul 35. Olağan İl Kongresi, Bostancı Gösteri Merkezi'nde başladı. İki gün sürecek kongrenin ilk gününde il örgütü tarafından hazırlanan raporlar delegelere sunuldu. Kongrede İl Başkanı olarak son konuşmasını yapan Murat Karayalçın, partinin yüzde 25 bandına takılıp kaldığını söyledi. CHP adına özeleştirilerini dile getiren Karayalçın, "Sorunlarını aşamayan CHP'nin yüzde 25'leri geçmesinin imkânı yok. Bu sorunların başında, CHP'nin sol yanının yetersizliği geliyor. Ayrıca örgüt yapımız yetersiz ve siyasetin finansmanı konusunda eksik kalıyoruz. AK Parti'nin toplumsal kimlik üzerinden yaptığı siyaseti eleştirirken, aynı durumu biz parti örgütlerinde yaşıyoruz. Bu sorunları ortadan kaldırmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

        İl başkanlığı dönemindeki faaliyet raporu ve hesap raporlarını okuyan Karayalçın, CHP'nin yeni bir örgütlenme modeline ihtiyacı olduğunu söyledi.

        İl başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklayan Murat Karayalçın'ın ardından aday yarışı yaşandı. İlk olarak Koza Yardımcı'nın adaylığını açıklamasının ardından Gökan Zeybek, Kadir Gökmen Öğüt, Ali Fatinoğlu, Necdet Saraç, Cemal Canpolat, Kenan Sönmez, Ali Mutlu Köylüoğlu adaylıklarını açıkladı. 640 delegenin oy kullandığı kongrenin ilk gününde yapılan divan seçiminde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, başkanlığa seçildi. Bazı ilçe başkanları tarafından imzalanan blog liste önerisi partililerin tepki göstermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

        Daha sonra, İl Başkanlığı Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında yapılacak olan belediye seçimleri için hazırlanan rapor okunarak oylamaya sunuldu. Ardından CHP İstanbul olarak kentin en önemli sorunu olarak adlandırılan Kentsel Dönüşüm Raporu'nun okunarak delegelere bilgilendirme yapıldı. CHP'nin dikey örgütlenme modelinden yatay örgütlenme modeline geçilmesini hedefleyen ve yerel meclisler kurulmasını öngören Örgütlenme Modeli Raporu da okunarak oylamaya sunuldu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ