Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96.yılı

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıldönümü Anıtkabir'de düzenlenen törenle kutlandı.

        Tören, saat 09.00'da devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başladı. Korteje, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ ve beraberindeki heyet ile seğmenler ve diğer yetkililer katıldı.

        Karadağ tarafından Atatürk'ün kabrine çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

        Karadağ, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

        Milli mücadeleyi başlatmak üzere, dünyada eşi görülmemiş bir bağımsızlık destanının merkezi olarak seçtiğiniz Ankara'ya gelişinizin 96. yıldönümünde, modern Türkiye'nin başkentinin il yöneticileri olarak huzurunuzdayız.

        illetimizin makus tarihi, Dikmen sırtlarına adım attığınız gün değişmiş, önderliğinizde verilen bağımsızlık mücadelesi Cumhuriyet ile taçlanarak zafere ulaşmıştır.

        Milli mücadelede hiç tereddüt etmeden yanınızda yer alan Ankaralılar, bugün de vatanımızı ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücüyle çalışma, azim ve kararlılığındadır.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ